Dolar
32.26
Euro
34.74
Altın
2,361.01
ETH/USDT
2,919.10
BTC/USDT
60,870.00
BIST 100
10,218.58
Politika

Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ve diğer adayların bayramını kutladı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan kendisini etiketleyerek bayramını kutlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile diğer adayların bayramını kutladı.

Başak Akbulut Yazar, Meltem Yılmaz  | 04.06.2019 - Güncelleme : 04.06.2019
Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım ve diğer adayların bayramını kutladı

Ankara,Trabzon

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan kendisini etiketleyerek bayramını kutlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile diğer adayların bayramını kutladı.

İmamoğlu, bayram namazını Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde kıldıktan sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Daha sonra cami önünde bekleyen basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Sabah Twitter üzerinden bayramımı tebrik eden Sayın Binali Yıldırım'a, eşi hanımefendiye ve bütün ailesine, Saadet Partisi adayı Necdet Bey'e ve ailesine, Vatan Partisi adayı ve ailesine, kısacası bu süreçte koşacak olan tüm rakiplerimize iyi bayramlar diliyorum. Umut ederiz, centilmence, bundan sonrası için güzel cümlelerin kurulduğu ve insanların birbirine güzel mesajlar verebildiği bir kampanya süreci olur. Bu anlamda ben de rakiplerimizin bayramını tebrik ediyorum."

İmamoğlu, YSK'nin sandık görevlileri ile ilgili kararını üzücü olarak nitelendirdiğini yinelerken, "Ramazan ayının girişinde böyle bir karar verip, son gününde böyle bir karara imza atarak aslında gerekçeli kararlarının hiçbir anlam ifade etmediğini ortaya koymuş oldular. Demokrasi ağır darbe almıştır." ifadesini kullandı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile ortak televizyon programına katılma konusundaki görüşleri sorulan İmamoğlu, "Sanırım 17 yıldır memleket böyle bir görüntüyü görmedi. Bunun görülmesi ülkemizin demokrasisi adına sevindirici bir hareket olacaktır. Umuyorum gerçekleşir. Arkadaşlarım görüşecekler." şeklinde konuştu.

İmamoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı ve eski AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy'un sosyal medyada paylaştığı belirtilen ifadelerin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Hiç fark etmiyor benim için. Ben insanım, dünya insanıyım. Böyle laflar, insanları karalama falan vesaire bunlar geçti. Kötü laf edenler içlerinden ne geçiyorsa aynaya baksınlar, yüzlerinde görürler onu. Kimsenin hakkında da kötü bir şey düşünmüyorum. Ama benim geçmişimle ilgili uğraşmasınlar. Kaldı ki komşumuz Yunanistan'ın ismini anıyorlar. Ne demek istiyorlar? Ben Türk'üm benimle ilgili ne demek istiyorlar? Bu ülkede farklı etnik kökeni olan insan var. Onlar için ne demek istiyorlar?"

Doğum gününün bayramın birinci gününe denk geldiği ve bugün Trabzon'a gideceği hatırlatılan İmamoğlu, bayramlarda ve tatillerde memleketine gitmeyi gelenek haline getirdiğini belirterek, "Belediye başkanı olarak gidecektim, seçilmiş belediye başkanı olarak gideceğim." diye konuştu.

"Hemşehrilerimle buluşmaya, kucaklaşmaya geldim"

Ramazan Bayramı dolayısıyla memleketi Trabzon'a gelen İmamoğlu, havalimanında CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP İl Başkanı Güzide Uzun, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile diğer ilgililer ve partililer tarafından karşılandı.

İmamoğlu, kendisine sevgi gösterisinde bulunarak, "Her şey güzel olacak" sloganı atan partililerle sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Trabzonluların Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek, "Güzel bir bayram gezisi olacak. Uzun süredir gelemiyordum bayramda Trabzon'a. Gerçekten içimde bir ukdeydi, denk düştü. Seçimin de tam ortasına denk geldi ama olsun. Köyümü ziyaret edeceğim, tabii ki orada aile büyüklerim yatıyor, mezarlıklarını ziyaret edeceğim." diye konuştu.

Yarınki programı hakkında bilgi veren İmamoğlu, "Trabzon'da bir bayramlaşmamız var. Sonra Giresun'da ve Ordu'da bayramlaşmamız olacak." ifadesini kullandı.

"Özlemle geliyorum, kucaklaşmaya geliyorum." diyen İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Trabzon benim doğduğum şehir. Karadeniz benim ruhumun, kimliğimin, benliğimin oluştuğu yer. Dolayısıyla bütün hemşehrilerimle buluşmaya, kucaklaşmaya geldim. Beslendiğim bu kentin insanlarıyla bayramlaşmaya geldim. Bütün özlemimle buradayım. Karadeniz'i, doğduğum şehri çok seviyorum. Her zaman duamdır. 'Allah'ım önce beni aileme mahcup etme, sonra doğduğum topraklara beni mahcup etme' derim. Elbette ki milletime, yaşadığım şehir güzel İstanbul insanlarına mahcup olmamak ama bu sıralamayı hiçbir zaman unutmam. Ailem ve doğduğum topraklar. Bu güzel kentte bulunmaktan büyük keyif duyuyorum."

"İstanbul'daki 16 milyon insanı barıştıracağım"

İmamoğlu, Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret ederek, akraba ve hemşehrileri ile bir araya geldi.

Hemşehrileri ile hatıra fotoğrafı çektirip sohbet eden İmamoğlu, aynı mahalledeki aile kabristanlığına da ziyarette bulundu.

Kabristanlıkta okunan Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyen ve dua eden İmamoğlu, daha sonra doğduğu eve geçti.

İmamoğlu, burada kendisini slogan ve alkışlarla karşılayan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, çocukluğunun 4-5 yılının burada geçtiğini anlattı.

Her şeyin güzel olacağını vurgulayan İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Yol yürürken hep söyledim kendi namıma hangi görev olursa olsun hep de söyleyeceğim Allah'ım ne olur beni aileme mahcup etme, bu çok önemli bunu derken hiç kimseyi kendi ailesine mahcup etmesin. Ben onun için dua ediyorum Allah'ıma aileme beni mahcup etme, Allah'ım beni doğduğum topraklara mahcup etme. Ben şimdi bu güzel toprakların en nadide çiçeğine İstanbul’a hizmet edeceğim. Dolayısıyla Allah’ım beni İstanbul halkına ve bu millete mahcup etme."

İmamoğlu, aşırı kalabalık bir aileden geldiğini ve hep bir arada yaşadıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Kavgası da boldur mutluluğu da onun için ben hepsini yaşamışım. Onun için bazen çok geveze olanlara diyorum ki çok gevezelik yapmayın ben kavgaya da alışığım, insanları barıştırmaya da benimle uğraşamazsınız. Benim iyilik damarımla uğraşamazsınız. Benim iyilik duygularım herkesi terbiye eder. Onun için benimle ilgili ismini ağzına alanlar oluyormuş üzülüyorum. Neyse çok önemli değil. Allah herkese iyi düşünce versin."

Her zaman iyi düşündüğünü dile getiren İmamoğlu, "Biz hep iyilik düşündük herkes hakkında, millet hakkında. Ben buradan topladığım sevgiler, saygılar, o güzel duygularla göreceksiniz İstanbul'daki 16 milyon insanı barıştıracağım. Hem de o 16 milyon insanın içinde herkes var. Bu ülkenin 82 milyon insanı İstanbul’da yaşıyor hepsi var. Hepsi bizim kardeşimiz. Buradan topladığım o enerji ile İstanbul'daki o 16 milyon insanı barıştıracağım. Burada gördüğüm şu güzellikler var ya yeşillikler insanın doğallığı İstanbul’un her yerini böyle güzel yapacağız" dedi.

İmamoğlu, kendisine yönelik eleştirilere de tepki göstererek, "Onun için kötü sözden uzak iyi sözde yakın Allah'ın izniyle ahlaklı bir kardeşiniz, inançlı, milli değerlerine sahip çıkan ve bu ülkede yaşayan herkesi barıştıran kardeşiniz, ağabeyiniz, evladınız olmaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.