
Başbakan Erdoğan, ''Biz, seçkinlerin, elitlerin, patronların hükümeti değiliz. Biz, işçisiyle, patronuyla, yoksuluyla, zenginiyle 75 milyonun hükümetiyiz'' dedi.***
ANKARA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankasında düzenlenen Türk Lirası Simge Tanıtım Programı'nda, Türk ve dünya ekonomisi konusunda değerlendirmelerde bulundu.
Kendi asli vazifesini, kendi alanını bir kenara bırakıp, tamamen ideolojik kaygılarla hareket eden bazı sivil toplum örgütleri bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ''Biz, işte böyle, ideolojik tavırlarla istikrarı hedef alan sivil toplum örgütlerine rağmen istikrarı sürdürüyoruz'' dedi.
Kesintisiz eğitimin, topluma büyük zarar verdiğini belirten Erdoğan, ''Çocuklara çok ağır zararlar verdi, ama bütün bunlarla birlikte, en çok da ekonomiye zarar verdi. İş adamlarını temsil eden bir örgüt, eğitim sistemine kendi ideolojisini dayatarak, adeta kendi ayağına kurşun sıktı. 28 Şubat sonrasında uygulanan kararlar neticesinde, bu ülkenin meslek liseleri adeta yok olma noktasına geldi, içleri boşaltıldı" diye konuştu.
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bizim karşımızda dikilmeleri bize bir şey kaybettirmez. Yeter ki millet bizim karşımıza dikilmesin. Biz buna bakıyoruz. Biz milletin taleplerine bakarız, milletin ihtiyaçlarına bakarız, istikametimizi de ona göre belirleriz. Hiç kimse eski Türkiye'nin refleksleriyle hareket etmesin. Millet iradesi her kararın üzerindedir. Bunu, herkes artık hazmetmek zorundadır.''
Böyle saldırılar çok manidar
Erdoğan, İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamayla ilgili olarak, ''Türkiye ekonomisi büyürken, Türkiye ekonomisi küresel krizde son derece başarılı bir performans izlerken böyle saldırıların yapılması çok ama çok manidardır. Hiç kimse beyhude uğraşmasın, çabalamasın. Hiç kimsenin Türkiye'nin bu kutlu yürüyüşünü yavaşlatmaya, istikrarı bozmaya gücü yetmez ve yetmeyecektir'' dedi.
Vatandaş parasıyla da gurur duyuyor
Şu andaki paranın itibarı temsil ettiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Şu andaki paramız, gücü, bağımsızlığı, gururu temsil ediyor. Bugün artık Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ay yıldızlı bayrağımızla, pasaportumuzla olduğu kadar cebindeki, cüzdanındaki parasıyla da gurur duyuyor'' diye konuştu.