Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,527.30
BTC/USDT
69,847.00
BIST 100
9,089.79
Politika

Belediye Başkanları mazbatalarını alıyor

31 Mart'ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatalarını almaya başladı.

Kemal Karagöz  | 02.04.2019 - Güncelleme : 03.04.2019
Belediye Başkanları mazbatalarını alıyor

Adıyaman

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatalarını alarak görevlerine başladılar.

Adıyaman

AK Parti'den Adıyaman Belediye Başkanı seçilen Süleyman Kılınç, mazbatasını aldı.

Kılınç'a mazbatasını, adliyede Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Mahmut Lütfü Yenihal verdi.

Daha sonra AK Parti milletvekilleri Ahmet Aydın, İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak ve Yakup Taş ile Adıyaman Belediyesine geçen Kılınç, eski Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'dan görevi devraldı.

Kılınç, burada yaptığı konuşmada, halkın büyük desteğiyle seçildiğini, kendisini destekleyen herkese şükranlarını sunduğunu söyledi.

Kutlu ise güzel bir devir teslim töreni yaptıklarına işaret ederek, "Halkımızın çok büyük orandaki teveccühü ile Kılınç'a memleketin en zor ve zevkli görevini devrediyoruz. Allah, kendisine güzel hizmetler ve başarılar nasip eylesin.'' diye konuştu.

Şırnak

AK Parti'li Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, mazbatasını aldı. 

Yarka, beraberinde Şırnak AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik, İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve bazı partililerle geldiği Merkez İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatasını Başkan Adil Ekrem Yılmaz'dan aldı.

Buradan Şırnak Belediyesi'ne geçen Yarka, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu ile görüştü. 

Terör saldırıları sonucunda alt ve üst yapısıyla harabeye dönen bir kent devraldıklarını ifade eden Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:

"Tabiri caizse komadaki bir hastayı bana teslim ettiler. Başta Cumhurbaşkanımız, hükümetimiz arkamızda durdu ve bu hastayı yoğun bakımdan çıkardık. Ayağa kaldırdık, yürütüyoruz. İnşallah Belediye Başkanımız Mehmet Yarka'da koşturacak ki bütün Türkiye bütün dünya bunu izleyecek."

2 gün önceki seçimlerde halkın Mehmet Yarka'yı tercih ettiğini anımsatan Bedirhanoğlu, "Burada teröre burada ideolojik siyasete 'hayır.' dediniz. Şırnak hak ettiği yere çok kısa sürede ulaşacak. Ben Mehmet Yarka'ya görevinde başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. 

"Kapımız bütün Şırnaklılara açık"

Yarka ise seçimde 61,88'lik oy oranı ile seçildiğini işaret ederek, şunları söyledi:

"Dünkü kutlamalar bu kentin ne kadar birlik beraberliğe aç olduğunu gösterdi. Bu oy oranı kente layıkıyla hizmet etmemiz gerektiğini anlatıyor. Bu sevda ile bu çalışma azmiyle çalışmasak biz bu oyun karşılığını veremeyiz. Seçimlerin ülkemize ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. Benim kimseye karşı bir kinim yoktur, kapımız bütün Şırnaklılara açıktır. HDP, CHP ve MHP'ye de gönül veren kardeşlerimizin de evidir. Bütün Şırnaklı hemşerilerime en iyi hizmeti vermeye çalışacağım."

Ağrı

Ağrı Belediye Başkanı olan Savcı Sayan eşi Gülşah Sayan ile İl Seçim Kuruluna gelerek mazbatasını aldı. 

Mazbatasını aldıktan sonra kurum personeline baklava ikramında bulunan Sayan, daha sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirdi.

Ağrı halkının kaderine, geleceğine ve kendilerine sahip çıktığını belirten Sayan, "Ağrı'yı Türkiye'nin parlayan yıldızı yapacağız. Bana göre Ağrı halkı tarih yazacak çok güzel dersler verdi. Herkesin hakkını verdi. Ben de Ağrı halkına çok teşekkür ediyorum, çok mutluyum. Beni sahiplendiler. Kendilerini sahiplendiler. Ülkelerini sahiplendiler. Bugün de Cumhurbaşkanımız bizi aradı. Ağrı için neler yapabileceklerini şimdiden düşünmeye başlamışlar. Bize her anlamda yardımcı olacaklarını söylediler." diye konuştu.

"Ağrı ve Şırnak doğunun makus talihini değiştireceklerdir"

Halka dokunacaklarını ve kentin kalkınması için çok çalışacaklarını ifade eden Sayan, şöyle konuştu:

"Bence Ağrı ve Şırnak doğunun makus talihini değiştireceklerdir. Yeni bir sayfayla karşı karşıyayız. Türkiye'nin birliği, beraberliği ve kardeşliği için bizim kazanmamız çok önemliydi. Biz halkımıza büyük hizmetler getireceğiz. Onları huzura, güvene ve kavuşturacağız. Halkımız çok memnun olacak. Göreceksiniz, ömrümüz yeterse bir daha ki seçimde biz oylarımızı çok daha yükseklere çıkaracağız çünkü biz hizmetkarlık yapacağız. Halka dokunacağız. Üsttenci bakış açısı içerisinde olmayacağız."

"Köpeklerin ağız çırpmasıyla denizler kirlenmez"

Mirgün Cabas'ın Ağrı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma tepki gösteren Sayan, "Biliyorsunuz haddini aşan Mirgün Cabas, bugün Ağrılı hemşehrilerimizi hakir görmüş, kötü görmüş. Tabii ki kötü söz sahibinindir." dedi.

Gereken cevabı sivil toplum kuruluşlarıyla vereceklerini belirten Sayan, "Ağrılılar, Ağrı Dağı gibi başı dik insanlardır. Mirgün Cabas gibi alçakların söylemeleriyle başını eğecek insanlar değildirler. Ben Ağrı'nın içinde yaşamaktan gurur duyuyorum, onur duyuyorum. Ağrı benim ata, dede ve baba toprağımdır. Burada büyüdüm, burada okudum. Gençliğim çocukluğumu burada geçti. Ağrı'nın her çakıl taşıyla gurur duyuyorum. Dünyanın en güzel yerlerine ve en güzel tatil beldelerine gitsem bile Ağrı'da bir kahvehanede içtiğim çayın tadını hiçbir yer vermiyor. Ben kendi yerimde kendi Ağrı'mda çok mutluyum. Mutsuz olan Mirgün Cabas'ı Allah ıslah etsin." diye konuştu.

Mazbata alma programına, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın ve partiler katıldı.

Nevşehir

AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, mazbatasını aldı. 

Arı'ya mazbatasını, adliyede Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Nagihan Şahin verdi. 

Tören için belediyeye geçen Arı, burada mehter takımı ve belediye personelince karşılandı. Zabıta mangasını selamlayan Arı, önceki Belediye Başkanı Atilla Seçen'den mührü teslim aldı.

Devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, seçimde başarı elde eden Arı'yı tebrik eden Seçen, "Eşsiz bir coğrafyada eşsiz bir şehirde yaşıyoruz. Bu kadim şehre belediye başkanı olmak her yiğidin harcı değil. Bundan sonraki hayatında Rasim beye başarılar diliyorum. Rabbim utandırmasın. Ak davaya gönül veren tüm arkadaşlarımızla bir ve beraber olunca neler başarabileceğimizi gördük. Tekrar kardeşimi tebrik ediyorum." dedi.

Başkan Arı ise kente kazandırmayı planladığı projeleri hayata geçirmek için vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Meşakkatli, vebal taşıyan her şeyden önce kamu malı ve kul hakkı ihtiva eden bir makam. Bu şehirde yaşayan herkesin emeği ve hakkı olan bir kurum burası. Seçim süreci boyunca özgürce eleştiri yapmış ve yapmamış olsun. Hangi sosyal ve ekonomik gruptan olursa olsun bu şehrin her ferdine hizmet etmek bizim sorumluluğumuzdur. Hem dünya, hem ahiret yükümlülüğü olan bir makama geldiğimin farkındayım. Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vermiş olduğu nasihatlerin tamamına sonuna kadar riayet edeceğimize, asla haksız ve adaletsiz bir iş yapmayacağıma Allah'ı ve buradaki bütün kardeşlerimizi şahit tutuyorum. Bu şehirde bilerek bilmeyerek hiçbir kardeşimize adaletsizlik yapılmayacak, bu şehrin her bir ferdine, her bir mahalle ve sokağına hak ettiği hizmeti sunacağız. Biz bu şehirde hiçbir zaman huzursuzluğun tarafı olmayacağız, biz bu şehrin tamamının adamıyız. Hiçbir sermaye grubunun değil bu şehrin adamıyım ben. Belediyede çalışan herkes de bu şehrin adamı olacak. Bu şehrin nasıl güzelleştiğini, nasıl kalkındığını göreceğiz."

Törene, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.