
İçişleri Bakanı Şahin, "75 milyonun birer tükürüğü, 75 bin haini yok etmeye yeter" dedi.***
GAZİANTEP
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İl Emniyet Müdürlüğüne alınan araçların, hizmete katılma ve katkıda bulunan hayırseverlere, teşekkür belgesi takdim törenine katıldı.
Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, güvenlik güçleri ile iftihar ettiklerini belirterek, "Daha 7 gün önce Cudi Dağı'nda bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamaktan başka bir niyeti ve gayesi olmayan bir terör örgütü ekibinin istihbaratına dayalı olarak, onları eğer teslim olurlarsa sağ almak üzere olmayacaklarsa da zararsız hale getirip kontrol altına almak üzere çıktıkları 2 bin metre yükseklikteki Cudi Dağı'nın karlı tepelerinde takip görevine gittiler. 6 tane aslan gibi yiğidimizi orada şehit verdik" dedi.
Bakan Şahin, 75 milyonun yaşamaktan ve yaşatmaktan yana olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Ama birilerinin kitabı, birilerinin bayramı öldürmekten yanaysa da şu bilinsin ki; 75 milyon vakur ve sessiz yığının silahına da gerek yok, yumruğuna da gerek yok, sadece birer tükürüğü o 75 bin haini yok etmeye yeter ve yetecektir."
-"Öldürmek midir Nevruz?"-
Orada iman, inanç, ülkeyi ve milleti koruma heyecanı yaşandığını vurgulayan Bakan Şahin, şöyle devam etti:
"Geçen Çarşamba günü yaşadık, Nevruz Günü yaşadık. Güya bayram günüydü o gün. 21 Mart Nevruz Bayramı, bu 'yeni gün' demek, yani baharın ilk günü. Peki nasıl yeni bir gün bu? Yeni Kalaşkinofların, yeni biksilerin, yeni kanasların polise, askere doğrultulduğu gün mü Nevruz Günü sizin kitabınızda? Yetmedi, Cizre'de uzun namlulu silahla, Kalaşnikofla 21 Mart akşam üzeri Nevruz kutlamasında polise tarama yaparak mı kutlamadır Nevruz Günü sizin kitabınızda, sizin törenizde. Önüne gelene, hedef gözetmeden ateş etmek midir Nevruz? Öldürmek midir Nevruz, yaşatmak mıdır bayram?"
Polisimizin, askerimizin görevini yaptığını ifade eden Şahin, "Ve biz, sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz. Sizi, size rağmen bu ülkede hayatı, bu ülkede başarıyı her şekilde gerçekleştireceğiz. Daha fazlasını yapmaya var mıyız? Türkiye olarak varız. Ve iddia ediyoruz bu yüzyıl bu zaman da bizim" dedi.