Kurumsal Haberler

'Muhabir' kaynak kitap oldu

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan "Muhabir" kitabı, İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri için kaynak oldu.

09.05.2018 - Güncelleme : 13.03.2019
'Muhabir' kaynak kitap oldu Fotoğraf: AA/Volkan

MALATYA

Anadolu Ajansı (AA) tarafından geleneksel gazetecilik kurallarının yanı sıra yeni medya okurlarının beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan ve bir rehber niteliği taşıyan Muhabir kitabı, gazetecilik bölümü öğrencilerinin "el kitabı" haline geldi.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA tarafından hazırlanan "Muhabir" kitabının, önemli bir kaynak olduğunu söyledi.

Kitabın özellikle iletişim fakültesi öğrencileri, gazeteciler, radyo ve televizyon çalışanları için çok faydalı bir eser niteliğinde olduğunu aktaran Önal, şöyle devam etti:

"Böylesi bir kaynak elinde olan kişi, danışmana ihtiyaç duymadan, temel iletişim konularını biliyorsa, gazetecilik, radyo, televizyon konusunda asgari teorik bilgisi varsa, sahaya çıkıp bu kitaptan yararlanarak haber, iletişim konularını işleyebilir. Çok yararlı bir kitap olarak görüyorum. Fakültedeki hocalarımız da öğrencilerimiz de kitaptan çok memnun. AA'nın bir marka değeri var biliyorduk ama bu kitapla AA'nın ne kadar önemli bir kurum olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Kalıcı bir eser. Uzun yıllar küçük güncellemelerle basın çalışanları için çok güçlü bir el kitabı olarak kullanılır. Hazırlayanlara teşekkür ediyoruz."

"AA'ya teşekkür ediyorum"

İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatma Nisan ise AA tarafından hazırlanan Muhabir kitabını gördüğünde çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kitabın kendisi ve öğrenciler için kaynak niteliğinde bulunduğunu dile getiren Nisan, kitapta habercilikle ilgili tüm bilgilerin bulunabileceğini kaydetti.

Nisan, kitabın içeriğinin de son derece anlaşılır olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Derslerde kullandığımız kitaplar genellikle akademik bir dille yazılmıştır. Bu noktada Muhabir kitabının AA gibi köklü bir kurum tarafından hazırlanması bizim için çok önemli. Teorik bilgi kadar uygulamaya da önem veren bir fakülteyiz. Dolasıyla öğrencilere teorik bilgileri sınıfta öğretirken, bir yandan da uygulama noktasında destek olmaya çalışıyoruz. AA'nın bu noktada bize destek olması bizim için önemli. Kitabın öğrencilerimize faydalı olacağını düşünüyor ve bu noktada AA'ya teşekkür ediyorum. Kitabı görür görmez öğrencilere kaynak kitabı olarak önerdim. Ayrıca fakültedeki hocalarımızla kitapla ilgili istişarede bulunduk ve genel anlamda hepsinden olumlu tepki aldık. Ders kitabı olarak kullanılabileceği konusunu da konuştuk ve kesinlikle kullanılabileceği noktasında görüş beyan edildi."

"Ana kaynak olarak kullanıyoruz"

Gazetecilik bölümü ikinci sınıf öğrencisi Edibe Korkmaz da kitabı incelediğini ve çok beğendiğini belirterek, "Gerçekten güzel bir kitap. Kitap muhabirlerin elinin altında bulunması gereken temel bir kılavuz olabilir. Kitabın iletişim fakültelerinde kaynak olarak okutulduğunu duyduk. Biz de ana kaynak olarak kullanıyoruz." diye konuştu.

Gazetecilik bölümü ikinci sınıf öğrencisi Emine Tunç ise kitapta haberciliğin her yönünün ele alındığını anlatarak, hazırlayanlara teşekkür etti.

Muhabir: Volkan Kaşik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın