Anadolu Ajansı'na 3 ödül birden
Antalya Gazeteciler Cemiyetince düzenlenen 19. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda AA Antalya Bölge Müdürlüğü çalışanları 3 ödül aldı.

ANTALYA
Antalya Gazeteciler Cemiyetince düzenlenen 27. Basın Ödülleri ve 19. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren gazeteciler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
Antalya Hillside Su Otel'de düzenlenen törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Antalya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Mevlüt Yeni, milletvekilleri, davetliler ve gazeteciler katıldı.
Törende gazetecilere ödüllerini veren Arınç, gazetecileri başarılarından dolayı kutladı.
AA'ya 3 ödül
19. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda Anadolu Ajansı (AA) Antalya Bölge Müdürlüğü çalışanları 3 ödül aldı.
''Yılın haber fotoğrafı'' dalında ''Beklenen el'' rumuzlu fotoğrafıyla Antalya Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Süleyman Elçin, ''Alt üst caz'' rumuzlu fotoğrafıyla ''Yılın Sanat fotoğrafı'' dalında Sefa Karacan ile ''Turizm'' dalında ''Tarlalar gökkuşağı rengini aldı'' rumuzlu fotoğrafıyla Hüseyin Kanber ödül aldı.
AA'yı örnek gösterdi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de basın mensuplarının en büyük sıkıntısı olarak basında çalışanların çalışma güvencesinin bulunmayışını dile getirdi.
Basın çalışanlarının sosyal haklarının konuşulması gerektiğini kaydeden Arınç, şöyle konuştu:
''Tabi patronların bunu dile getirmesi çok zor. Emekçiler de böyle toplantılarda konuşamıyor, kulaklarımıza söylüyorlar. Ben canım sıkıldığı zaman Türkiye'de bir patronu her yerde şikayet ediyorum. Milyar dolarlık enerji ihalelerine giriyor, peşin para buluyor, teminat mektubu getiriyor, ama gazetesinde çalışanlara 6 aydır, 7 aydır maaş ödemiyor. O gazetede çalışanlar da ikide bir beni telefonla arıyorlar, (Başkanım ne olur bir defa daha vur da belki birkaç aylık maaşımız ödenir) diye. Geçende vurmuştum 3 aylık ödemişler, daha 4 ay içerdeler. Arkadaşlar böyle olmaz'' dedi.
Bu mücadelede size de görev düşüyor
Anadolu Ajansı'nda (AA) Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Medya-İş Sendikası olduğuna dikkati çeken Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Benim sorumlu olduğum yerde iki sendika var. Bütün gazetelerin hiçbirisinde sendika yok. Sendikal hakları talep etmek her babayiğidin karı da değil. O yüzden bunların mücadelesini vermemiz size de düşen bir görevdir. Yani medya çalışanları cesaretleriyle, enerjileriyle (Biz ne olacağız, neden yasal haklarımızı kullanamıyoruz, neden her gün kapı önüne konuluyoruz)... Ucuz iş gücü çalıştırıyor medya patronları. O ucuz iş gücünün karşılığını da çoğu zaman vermiyorlar. Bütün bunları ben kendime vazife bilerek yeri geldiğinde söylemeye gayret ediyorum. Ama siz Gazeteciler Cemiyetimizin de pek çok örneklerinin bu konuda inşallah daha kararlı olacaklarını düşünüyorum.''
Suriye'de kaçırılan Türk kameraman
Suriye'de kaçırılan Cüneyt Ünal'ın hayatta olduğunu bildiren Arınç, ''Onu kullanmak isteyen güçlerin elindedir. Hayatta olması bile bizim için sevindirici. En kısa sürede Türkiye'ye, ailesine ve basın camiasına Cüneyt'in katılmasını bekliyoruz'' dedi.