Kültür

"12 Punto 2024"ün finalistleri açıklandı

TRT tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Türkiye'nin en büyük senaryo geliştirme ve ortak yapım platformu "12 Punto 2024"te, uzun metrajlı film kategorisinde finale kalan 12 proje belli oldu.

Ümit Aksoy  | 17.04.2024 - Güncelleme : 17.04.2024
"12 Punto 2024"ün finalistleri açıklandı

İstanbul

Bu yıl 100'ün üzerinde uzun metrajlı film projesiyle başvurulan etkinlik, 7-14 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Finale kalan eserler, yönetmenler Mahmut Fazıl Coşkun ve Murat Pay, oyuncu Vildan Atasever, sosyolog-yazar Fatma Barbarosoğlu ve sinema eleştirmeni Suat Köçer'in yer aldığı ön jüri tarafından belirlendi.

Uzun metrajlı film kategorisinde uluslararası jüri tarafından seçilecek 3 projeye "TRT Ortak Yapım Ödülü", 3 projeye "TRT Ön Alım Ödülü", 6 projeye ise "TRT Proje Geliştirme Ödülü" verilecek.

Ödül töreninde ayrıca "TRT Uluslararası Ortak Yapım Ödülü"nü kazanan projeler de açıklanacak.

Uzun Metrajlı Film dalında Ahmet Yurtkul'un "Uykusuz", Alkım Özmen'in "Benim Mutlu Ailem", Ela Alyamaç ve Aren Perdeci'nin "Merhaba", Bekir Bülbül'ün "Bayram Resitali", Tunahan Kurt'un "Sineklerin Yasası", Tayfur Aydın'ın "Kirpilerin Savaşı", Mehmet Bahadır Er'in "Toz Baba Tekkesi", Murat Eroğlu'nun "Toprağın Tuzu", Emin Fırat Övür'ün "İt", Fatih Özcan'ın "Saçma", Hasan Tuna Balkan'ın "Taşkın Ovası" ve Hakan Yonat'ın "Kör" adlı projesi finale kaldı.

Finale kalan eserler "www.trt12punto.com" adresinde yayınlandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.