Emlakjet ve Neo Portföy NPJET'i devreye aldı
Emlakjet CEO'su Tolga İdikat: "NPJET ile yalnızca bugünün değil, yarının gayrimenkul yatırım anlayışını da yeniden tanımlıyoruz" dedi
İSTANBUL (AA) - Emlakjet ve Neo Portföy güçlerini birleştirerek Neo Portföy EmlakJet Gayrimenkul Yatırım Fonu (NPJET)'i hayata geçirdi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, yönettiği toplam varlık büyüklüğü 76,9 milyar lirayı, yönettiği Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) büyüklüğü ise 10,6 milyar lirayı bulan Neo Portföy, gayrimenkul ve teknoloji sektörlerini bir araya getiren bu yeni işbirliği kapsamında, Emlakjet ile Neo Portföy EmlakJet Gayrimenkul Yatırım Fonu'nu (NPJET) hayata geçirdi.
Fon, 27 konut ve 200 milyon lira başlangıç büyüklüğü ile faaliyetlerine başladı. Yatırımlar İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir başta olmak üzere 10 büyük ilde devam edecek. NPJET, 0-10 yaş arasındaki konutlar, ulaşım ağlarına, sağlık hizmetlerine ve ana arterlere yakın bölgelerde odaklanırken, metronun henüz ulaşmadığı, gelecekte değer kazanması öngörülen bölgeleri de değerlendirecek.
NPJET, yatırımcılara doğrudan taşınmaz satın almadan, profesyonel yönetilen ve çeşitlendirilmiş bir portföy aracılığıyla gayrimenkul sektörüne yatırım imkanı sunuyor. Neo Portföy'ün yatırım yönetimindeki tecrübesi ile Emlakjet'in sektördeki veri gücünü bir araya getiren NPJET, yatırımcıların finansal hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştırırken, aynı zamanda konut ve ticari gayrimenkul varlıklarına erişimi daha şeffaf ve erişilebilir hale getiriyor. NPJET, yatırımcılara gayrimenkul sektöründe şeffaf, güvenli ve yüksek potansiyelli bir alternatif sunacak.
- 'Yapay zeka ve veriye dayalı ilk gayrimenkul yatırım fonu NPJET'i kurduk'
Açıklamada görüşlerine yer verilen Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat, gayrimenkul sektöründe finansman dinamiklerinin hızla değiştiği bir dönemden geçtiklerini belirtti.
Kullanıcıların krediyle konut edinme eğilimi artarken, faiz oranlarındaki olası değişimlere karşı hassasiyetin de yükseldiğine değinen İdikat, 'Bu değişen yatırımcı davranışlarını doğru okuyarak, Emlakjet olarak gayrimenkule farklı bir bakış açısı kazandıracak yeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz. Neo Portföy ile güçlerimizi birleştirerek Türkiye'nin yapay zeka ve veriye dayalı ilk gayrimenkul yatırım fonu NPJET'i kurduk.' ifadelerini kullandı.
İdikat, 2006'dan bu yana sahip oldukları büyük veri birikimi, teknoloji altyapısı ve 40 bini aşkın emlak danışmanlarıyla edindikleri saha tecrübeleri sayesinde, gelir potansiyeli en yüksek portföyleri yatırımcılarla buluşturacaklarını kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:
'NPJET fonunun temel stratejisi, yüksek gelir potansiyeli taşıyan gayrimenkulleri tespit edip fon portföyüne dahil etmek, ardından bu varlıkları kiraya vererek yatırımcıların hem kira getirisinden hem de orta-uzun vadede değer artışından fayda sunmak olacak. Yatırımı daha öngörülebilir ve şeffaf hale getiren bu yapı sayesinde, yatırımcılar klasik gayrimenkul alım-satım sürecine girmeden profesyonel yönetilen, teknolojiyle desteklenen bir fona ortak olacak. NPJET ile yalnızca bugünün değil, yarının gayrimenkul yatırım anlayışını da yeniden tanımlıyoruz.'
- 'Dünyada teknoloji kullanımı GYF için ayrı bir gelişim süreci başlattı'
Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım da alternatif varlık sınıflarında yatırımcıların taleplerinin çeşitlendiğine dikkati çekerek, talebe yeni bir yanıt olduğunu vurguladı.
Toplam 42 bin yatırımcıları olduğunu ve gayrimenkul yatırım fonlarının dünyada hızla büyüdüğünü vurgulayan Yıldırım, 'Sektör dev bir ekosistem yaratıyor. Teknoloji kullanımı ise sektöre başka bir boyut katıyor. Hem Türkiye'de hem dünyada teknoloji kullanımı GYF için ayrı bir gelişim süreci başlattı.' değerlendirmesinde bulundu.
Yıldırım, Türkiye'de gayrimenkul yatırım fonları büyüklüğünün 2024 sonunda 103,3 milyar liraya ulaştığına değinerek, '2023'ün aynı döneminde bu rakam 52,3 milyar liraydı. Yaklaşık yüzde 100 bir büyüme söz konusu. Neo Portföy olarak, 20 adet GYF ve 4 adet Proje GYF bulunmakta. 6 Proje GYF de yolda bekliyor.' bilgisini paylaştı.
Yönettikleri toplam varlık büyüklüğünün ise 10,6 milyar lirayı bulduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:
'2024 içinde yaklaşık bin adet gayrimenkul işlemi gerçekleştirdik. En fazla yatırım yaptığımız iller arasında İstanbul, Kocaeli, Antalya ve Çanakkale yer alıyor. İstanbul'da 105 taşınmaz ile toplam 1,8 milyar lira, Kocaeli'nde 31 taşınmaz ile 842 milyon lira, Antalya'da 63 taşınmaz ile 964 milyon lira, Çanakkale'de ise 35 taşınmaz ile 543 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi. Portföyümüz, çeşitli gayrimenkul türleriyle geniş bir çeşitlilik gösteriyor. Emlakjet'le gerçekleştirdiğimiz heyecan verici bu işbirliği ile yatırımcılarımızın beklentilerine cevap vereceğimiz için çok mutluyuz. Şu an fonumuzun büyüklüğü 200 milyon lira. Bu fonu 5 yıl içerisinde 500 milyon dolara ulaştırmayı hedefliyoruz.'
Şirketler
Pluxee, geleceğin iş dünyasına dair öngörülerini Global HR Summit'te paylaştı
Şirketler
Dyson, Türkiye'deki saç şekillendirme alışkanlıklarına yönelik araştırmasının sonuçlarını paylaştı
Şirketler
AgeSA, Fırat Üniversitesi'nde Teknoloji ve Etki Merkezi'ni hayata geçirdi