Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,192.90
ETH/USDT
3,567.90
BTC/USDT
70,369.00
BIST 100
8,997.35
Ekonomi

'Trafik sigortasında yüzde 10'luk indirim bekliyoruz'

TÜSODER Sigorta Komisyonu Başkanı Çağatay, "Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamalarından sonra sigorta şirketlerinden yüzde 10'luk indirim bekliyoruz." dedi.

20.09.2016 - Güncelleme : 21.09.2016
'Trafik sigortasında yüzde 10'luk indirim bekliyoruz'

SAKARYA

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Sigorta Komisyonu Başkanı Taner Çağatay, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in, "trafik sigortasına ilişkin yeni model geliştirildiği" açıklamalarından sonra sigorta şirketlerinden yüzde 10'luk indirim beklediklerini söyledi.

Çağatay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Yardımcısı Şimşek'in yapılan kanuni düzenlemelere rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin arzu edilen seviyelere inmediğini belirterek, vatandaşların daha düşük primlerden yararlanması amacıyla yeni bir model geliştirdikleri yönünde açıklamaları olduğunu anımsattı.

Bu model sayesinde vatandaşların, Türkiye'deki bütün sigorta şirketlerinin uyguladığı fiyatları tek bir sistemde görebileceğini ve buna göre en düşük fiyatı seçebileceğini aktaran Çağatay, "Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) kuruldu biliyorsunuz. Bunların kayıtları tutuluyor. O siteye girdiğiniz zaman karşılaştırma tablosunu veriyorlar ama vatandaşa bunu duyurmamız lazım. Çoğu sigortalı bilmiyor. "https://www.sbm.org.tr/" sitesine girdikleri zaman trafik sigortasındaki primleri oradan görebiliyorlar, en iyi 3 tanesini seçip onlardan fiyat çalışması isteyebilir, daha bilgili ve bilinçli şekilde poliçelerini almış olurlar." diye konuştu.

Çağatay, Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Hazine Müsteşarlığının trafik sigortası konusunda çok titiz çalışma yaptığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sigorta şirketlerine ellerinden geldikçe, 'Kardeşim, vatandaşı mağdur etmeyin, tamam belli bir yerde sizler para kaybettiniz, haklısınız ama biz de TBMM'de kanunları çıkarttık, artık siz de bu konuda öngörüde bulunun ve uzun dönemli düşünerek vatandaşa gerekli indirimleri sağlayın.' diyor. Bu açıklamalar tüketicileri sevindirdi. Bu açıklamalardan sonra sigorta şirketlerinden yüzde 10'luk indirim bekliyoruz."

Muhabir: Onur Orhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.