Dolar
32.34
Euro
34.93
Altın
2,219.80
ETH/USDT
3,557.60
BTC/USDT
70,551.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi, seçim 2018

İş dünyası '24 Haziran' sonrasından umutlu

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nden sonra Türkiye'nin hızlı bir şekilde çıkışa geçeceğini düşündüklerini söyledi.

Abdullah Doğan  | 11.05.2018 - Güncelleme : 11.05.2018
İş dünyası '24 Haziran' sonrasından umutlu

Konya

KONYA - Abdullah Doğan

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MÜSİAD'ın 9 Mayıs'ta 28'inci yılı geride bıraktığını anımsattı.

İş dünyasında erdemi ve yüksek ahlakı temel alan bir yapıyı inşa etmek inancıyla yola çıktıklarını anlatan Kaan, MÜSİAD'ın kuruluşundan bugüne değerlerinden hiçbir zaman ödün vermediğinin altını çizdi.

Kaan, teşkilatının 73 ülkede, 197 irtibat noktasıyla dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren güçlü bir sermaye platformu olduğuna işaret ederek, 2018'i "Afrika yılı" ilan ettiklerini ve kıtada faaliyetlerinin arttığını bildirdi.

Afrika kıtasında; Güney Afrika, Sudan ve Nijerya'da şubelerinin olduğunu aktaran Kaan, "Benin, Fildişi Sahili, Moritanya, Nijer, Senegal, Fas ve Çad’da temsilciliklerimiz bulunuyor. Çalışmalarımız, resmi temaslarımız sürüyor. Bu yıl sonunda toplam 30 Afrika ülkesinde faaliyette olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

"Büyüme hedefi yüzde 6"

Türkiye'deki ekonomik gelişmelere ilişkin ise Kaan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Büyümenin 2018 yılı için yüzde 6 seviyelerinde olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü Türkiye yaklaşık yüzde 5'in üzerinde bir büyümeye artık oturmuş durumda. Onun üstünde sürprizler olmayacağını düşünüyoruz. Seçim sonrasında özellikle Türkiye'deki belirsizliklerin bitmesi neticesinde hızlı ve istikrarlı bir şekilde Türkiye'nin çıkışa geçeceğini düşünüyoruz."

Kaan, yüksek kur riskinin sanayici ve yatırımcıyı çok büyük sıkıntıya soktuğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Özellikle bunun kontrol altına alınması için öncelikle enflasyonun kontrol altına alınması ile ilgili çabanın artırılması gerektiğini düşünüyorum. Döviz ne için artar? Tabii ki siyasi konjonktürün getirdiği şeylerin etkisi olabilir ama ana etkenin burada enflasyonun olduğunu ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin özellikle üretimini artırması gerektiğini, enflasyonu aşağı çekerek ve kur riskini de yavaş yavaş aşağı indirmesi gerektiğini düşünüyorum. Biraz bu konuda farklı düşünüyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.