
İlkbaharda Karadeniz'e giden balıkların, Ege'ye dönüş göçünün başlamaması balık fiyatlarını yükseltti.***
BURSA - Haluk Yüksel
Gemlik Balıkçılar Derneği Başkanı Hüseyin Dalarel, ''Akdeniz, Ege ve Marmara'dan üremek için ilkbaharda, özellikle nisan ayında Karadeniz'e göçen balıkların, geriye dönüş göçü başlamadı. Daha erken. Marmara'ya balık akını henüz başlamadı. Ucuz balık için eylül sonu, ekim başını bekliyoruz'' diye konuştu.
Bu durumun sıcaklık derecesinin yanı sıra, rüzgar ve akıntıların durumundan da kaynaklanmış olabileceğini belirten Dalarel, avlanan balık miktarı az olunca, fiyatların da doğal olarak yüksek seyrettiğini dile getirdi.
Dalarel, Marmara'da, şu anda hamsinin kayda değer miktarda avlandığını, fiyatının 5-7 lira arasında değiştiğini kaydederek, lüfer ve palamutun ise çok pahalı olduğunu vurguladı.