
Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), uluslararası konjonktürdeki bozulmanın beklenenden daha hızlı gerçekleştiğine dikkati çekti.***
WASHINGTON
IFF'ten yapılan yazılı açıklamada, Avro Bölgesi'ndeki durumun kötüleşerek daha ciddi bir durum haline geldiğine işaret edilerek, bölge ekonomisinin bütçe açıklarının artmasına yol açabilecek durgunluk gibi görülen bir döneme girdiğine vurgu yapıldı.
Bölgeye üye ülkelerin tamamında sanayi üretiminde görülen yavaşlama ve Almanya'da işsizlik oranındaki artışa atıfta bulunularak, üçüncü çeyrek sonuna ve dördüncü çeyrek başına ilişkin kendilerine gelen verilerin tahmin edilenden daha zayıf olduğu belirtilen açıklamada, Avro Bölgesi ekonomisindeki zayıflığın çeşitli kanallarla dünyanın geri kalanına yayılma potansiyeli bulunduğuna dikkat çekildi.
Açıklamada, bu kanallardan en acil ve en önemlisinin bankacılık sektörü olduğu vurgulandı.