
Bakan Çelik, düzenlemeyle emekli aylıklarının kayıtsız ve şartsız artırılmasının söz konusu olmadığını söyledi. ***
TBMM
2000 yılından önce emekli olanların maaşlarını düzeltmeyi öngören ve ''intibak'' tasarısı olarak adlandırılan yasa tasarısının, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda yapılan görüşmelerin ardından alt komisyona sevkedildi.
Tasarıya ilişkin bilgi veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, intibak konusunun tüm emeklilere bir zam, popülist yaklaşım değil, haksızlıkları giderici, adaleti sağlayıcı bir yöntem olduğunu anlattı. Çelik, şunları söyledi:
''Bu çerçevede 2000 yılı öncesi SSK emeklileri ile 2002 Nisan-Haziran dönemi Bağ-Kur emeklilerinden oluşan toplam 2 milyon 700 emeklimize gelişme hızından pay verilmesi sağlanacaktır. Bu emeklilerimizin maaşları tasarıyla birlikte yeniden hesaplanacak. Yeni hesaplanan aylık, ödenmekte olan aylıktan düşük ise mevcut aylığın ödenmesine devam edeceğinden hiç kimsenin aylığında bir düşüş olmayacaktır. İntibak genel bir zam değildir. Dolayısıyla bütün emekli aylık seviyelerinin kayıtsız ve şartsız artırılması gibi bir durum söz konusu değildir. Böyle bir beklenti oluşturulması da doğru değildir."