Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Yıldırım Mert Çetin resmen Roma'da

İtalyan kulübü, Gençlerbirliği'nde forma giyen genç oyuncu ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Barış Seçkin  | 16.08.2019 - Güncelleme : 16.08.2019
Yıldırım Mert Çetin resmen Roma'da

Roma

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Roma, Gençlerbirliği'nde forma giyen Yıldırım Mert Çetin'i transfer ettiğini açıkladı.

  • Gençlerbirliği'nden Roma'ya transfer

Sarı-kırmızılı kulüp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk defans oyuncusu Mert Çetin, artık Roma futbolcusu" ifadesini kullandı.

Yıldırım Mert Çetin'in transferini 30 saniyelik bir görüntü eşliğinde sosyal sorumluluk kampanyasıyla duyuran İtalyan temsilcisi, Gençlerbirliği ile 3 milyon avro ve futbolcunun bir sonraki satışından yüzde 10 pay karşılığında anlaşıldığını kaydetti.

Açıklamada, Yıldırım Mert Çetin'le 5 yıllık sözleşme imzalandığı ve 22 yaşındaki oyuncunun yeni takımında 15 numaralı formayı giyeceği aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Roma Sportif Direktörü Gianluca Petrachi, "Mert Çetin'i Roma'ya getirdiğimiz için mutluyuz. Kendisi genç ama büyük gelecek vadediyor. Umarım, bizim kendisinde gördüğümüz potansiyeli çok kısa sürede teyit eder." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım Mert Çetin ise yaptığı açıklamada, "Giymeye hazırlandığım bu formanın önemini biliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Bu, kelimelerle tarif edemeyeceğim bir duygu. Kulübün ve taraftarın beklentilerini karşılayabileceğime eminim." ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği'nden Yıldırım Mert Çetin'e veda mesajı

Gençlerbirliği, Roma'ya gönderdiği genç savunma oyuncusu Yıldırım Mert Çetin için veda mesajı yayımladı.

Kulüpten yapılan açıklamada, takıma sağladığı katkılar için 22 yaşındaki oyuncuya teşekkür edilerek, "10 yaşında kapısından girdiği İlhan Cavcav Tesisleri'nde tüm yaş gruplarında Gençlerbirliği formasını başarıyla taşıyan futbolcumuz Yıldırım Mert Çetin bugün yuvadan ayrıldı. Kendisini 5 yıllığına İtalyan devi Roma'ya bağlayan imzayı atan futbolcumuza, kulübümüze kattığı tüm emekler için canıgönülden teşekkür ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yıldırım Mert Çetin'e yeni kariyerinde başarılar dileyen Ankara temsilcisi, veda mesajını şöyle tamamladı:

"Karakteri ve Gençlerbirliği kültürüne olan bağlılığı ile adeta Gençlerbirliği altyapısının bir aynası olan futbolcumuzun İtalya'da hem altyapımızı hem de ülkemizi başarıyla temsil edeceğinden hiçbir şüphemiz yok. Mert'in açtığı bu yol Beratlara, Ardalara, Rahmetullahlara yeni bir ışık olacak. Türkiye'nin tüm liglerine futbolcu kazandıran, futbolcu fabrikası altyapımızın adı artık Avrupa'da da hakkıyla temsil edilecek. Gençlerbirliği her zaman 'gençlere' güvendi, her zaman 'gençleriyle' kazandı. Gençlerbirliği, 'gençleriyle ve gençlere olan inancı' ile yaşamaya, var olmaya devam edecek. Kalbimiz seninle Mert!"

"Yolun açık olsun Mert" mesajı

Bu arada, Yıldırım Mert Çetin'in eski kulübü Gençlerbirliği'nin Twitter hesabından genç oyuncunun takım arkadaşlarıyla çekilmiş bir fotoğrafı, "Yolun açık olsun Mert" mesajıyla paylaşılırken, Roma'nın Türkçe Twitter hesabından da bu mesaja yanıt geldi. Sarı-kırmızılı İtalyan ekibinden, "Her şey için teşekkür ederiz. Merak etmeyin Mert Çetin'e göz kulak olacağız." mesajı paylaşıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.