Sinan Doğan
28 Haziran 2025•Güncelleme: 28 Haziran 2025
Ulusal basında çıkan habere göre, ülkenin batısındaki Merida, Trujillo ve Tachira eyaletlerinde birkaç gündür etkili olan sağanak yağışlar sele neden oldu.
Yetkililer, seller sebebiyle 8 bin 400 kişinin tahliye edildiğini, 25 civarında köprünün yıkıldığını ve 150'yi aşkın evin de ciddi zarar gördüğünü bildirdi.
📲 Artık haberler size gelsinAA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için
Anadolu Ajansı🔹 Anlık gelişmeler için
AA Canlı Devlet Başkanı Nicolas Maduro, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, askeri ve sivil kaynakların afet bölgesine sevk edildiğini ve halka gerekli yardımların ulaştırıldığını söyledi.
Bu arada, ülkenin batı eyaletlerini birbirine bağlayan ve ekonomik açıdan son derece stratejik kabul edilen Jose Antonio Paez otoyolunun ise sel felaketi kaynaklı ulaşıma kapandığı bilgisi paylaşıldı.
Bazı kasabalarda tarım arazilerinin sular altında kaldığı ve halkın maddi zararının büyük olduğu belirtildi.