
Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, mali kriz nedeniyle Yunanistan'ın avrodan çıkması yönündeki telkinlere yanıt verdi.***
ATİNA
Papandreu, Atina'da yayımlanan haftalık RealNews gazetesindeki demecinde, erken seçim konusuyla ilgili bir soru üzerine, böyle bir şeyi düşünmediğini, çünkü bunun için bir neden bulunmadığını belirtti.
Yunanistan'ın, içerisinde bulunduğu mali kriz nedeniyle Avro'dan çıkarılacağına ilişkin iddialarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Papandreu, ''Böyle bir olasılığın söz konusu olmadığını'' söyledi.
Papandreu, Avrupa'daki ekonomik krizle mücadele çerçevesinde Avrupa tahvilleri çıkarılmasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Böyle bir uygulamanın sadece Avrupa'nın değil, uluslararası ekonominin de krizden çıkması için gerekli olduğunu'' savundu.
Bunun er ya da geç muhakkak yapılacağını iddia eden Papandreu, ''ekonomik işbirliğinin, borçların Avrupa tahvilleri aracılığıyla yönetilmesinden vergi politikasının uyumlu bir hale getirilmesine kadar daha çok derinleştirilmesi şart. Su kanala girdi. Er ya da geç oraya varacağız'' dedi.
6 mil konusunda Türkiye ile hiçbir anlaşma yok
Demecinde, eski Büyükelçi Deniz Bölükbaşı'nın ''Dışişleri İskelesi'' adlı kitabında, Yunanistan'ın, karasularını bazı bölgelerde 6 deniz mili olarak sınırlamayı kabul ettiğine ilişkin anlattıklarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Papandreu, ''Türkiye ile bu konuda hiçbir anlaşma olmadığını'' ileri sürdü.