Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,221.47
ETH/USDT
3,558.20
BTC/USDT
70,705.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası başladı

Anadolu Ajansının "global iletişim ortağı" olduğu Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası, Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da başladı.

27.05.2015 - Güncelleme : 27.05.2015
Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası başladı

KAZAN 

Anadolu Ajansının (AA) "global iletişim ortağı" olduğu Türk Dünyası 2. Gazeteciler Şurası, Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da başladı.

Dünya Gazeteciler Federasyonu ve TATMEDIA kuruluşuyla ortaklaşa düzenlenen şuranın açılışına, Tataristan Parlamentosu Başkan Yardımcısı Rimma Radnikova, Türkiye'nin Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç ve TATMEDIA Yönetim Kurulu Başkanı Ayrat Zaripov da katıldı.

Açılışta, "Türk Dünyası Basın Ödülleri" törenle sahiplerine verildi. Anadolu Ajansı, TRT Avaz, TATMEDIA, Azerbaycan Matbuat Şurası, Makedonya'dan Yeni Balkan Gazetesi, İngiltere'den Avrupa Medya Grubu ve Türk Dünyası Genç İletişimciler Birliği, ödül kazanan kurumlar oldu.

İki gün sürecek şurada, "Tataristan'ın Türk Dünyasında Jeopolitik Yapısı", "Türk Dünyasında İletişim Gelişmeleri" ve "Türk Dünyası Gazeteciler Çalıştayı" başlıkları altında üç oturum yapılacak. Şura sonunda, "Türk Dünyası Gazeteciler Kazan Deklarasyonu" kamuoyuyla paylaşılacak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Başbakanlık Yurtdışı ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, TRT Avaz gibi devlet kurumlarının destek verdiği şurada, Anadolu Ajansı da "global iletişim ortağı" olarak yer alıyor.

Muhabir: Emre Gürkan Abay, Raynur Shakir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın