Dolar
32.50
Euro
34.89
Altın
2,332.32
ETH/USDT
3,176.50
BTC/USDT
64,771.00
BIST 100
9,716.77
Dünya

TBMM Başkanı Şentop, Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'yı ziyaret etti

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (EİTPA) 3. Genel Konferansı için Azerbaycan'da bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, katılımcı diğer üst düzey yetkililerle Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'ya ziyarette bulundu.

Ruslan Rehimov  | 18.05.2022 - Güncelleme : 18.05.2022
TBMM Başkanı Şentop, Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'yı ziyaret etti

Bakü

Azerbaycan Milli Meclisi'nin organize ettiği seyahatte, Şentop'un yanı sıra Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Pakistan Milli Meclis Başkanı Raja Pervaiz Ashraf ile Tacikistan Meclis Başkanı Mahmadtoir Zokirzoda da yer aldı.

Başkent Bakü'den, Ermeni işgalinin sonlandırılmasının hemen ardından inşasına başlanan ve açılışı 26 Ekim 2021'de yapılan Fuzuli Havalimanına uçakla giden Şentop ve diğer yetkililer, Fuzuli'den yeni yapılan Zafer Yolu ile tarihi kent Şuşa'ya ulaştı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov, Şentop ve beraberindekilere kentin özgün mimari tarzı ile Azerbaycan halkının milli, kültürel mirası hakkında bilgi verdi.

Şentop ve diğer yetkililer, Azerbaycan'ın kültür başkenti Şuşa'da şehir meydanını, kaleyi ve Cıdır Ovası'nı ve camileri ziyaret etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.