Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.20
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

PYD/PKK'nın 'muhalifleri sindirme' faaliyetleri

Terör örgütü PYD/PKK'nın, Suriye'nin kuzeyinde yaklaşık iki haftada Suriye Kürt Ulusal Konseyine ait 23 ofisi basıp kilit vurduğu bildirildi.

16.03.2017 - Güncelleme : 16.03.2017
PYD/PKK'nın 'muhalifleri sindirme' faaliyetleri

ERBİL

Terör örgütü PYD/PKK'nın, Suriye'nin kuzeyinde yaklaşık iki haftada Suriye Kürt Ulusal Konseyine (ENKS) ait 23 ofisi basıp kilit vurduğu bildirildi.

ENKS'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Erbil Temsilcisi Halid Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD'nin silahlı militanlarının kısa süre içinde bölgedeki 23 ENKS ofisine saldırı düzenlediğini belirtti.

Ali, bölgede faaliyet yapabilmek için PYD'nin kendisinden ruhsat alınması çağrısının ENKS tarafından reddedilmesinden sonra terör örgütünün ENKS ofislerine kilit vurduğunu anlattı.

PYD'nin ENKS'yi hainlikle itham ettiği "çirkin yazıların da binanın duvarlarına yazıldığını" belirten Ali, "Suriye'nin kuzeyinde aktif bir ofisimiz yok. Basılıp yakılan 23 ofisimize PYD'den ruhsat alınmadığı için şimdi de kilit vuruldu. Şu anda silahlı militanlar ofislerimizin önünde bekliyor." dedi.

ENKS, uluslararası toplumun Suriye'de meşru muhalefet olarak kabul ettiği Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) bünyesinde yer alıyor.

Terör örgütü PYD/PKK, 4 Mart tarihinden itibaren Suriye'nin kuzeyinde Haseke ili başta olmak üzere, Halep'in Afrin ve Ayn el-Arab ilçelerindeki Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (S-KDP) ve Suriye Kürt Birlik Partisi (Yekiti) ofislerine saldırmıştı.

Muhabir: İdris Okuducu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın