Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,210.20
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,460.00
BIST 100
9,043.13
Dünya

'Macron böyle yaparsa sarı yeleklilerin lideri cumhurbaşkanı olur'

Fransa'da aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi'nin lideri Melenchon, Cumhurbaşkanı Macron'un Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

07.02.2019 - Güncelleme : 08.02.2019
'Macron böyle yaparsa sarı yeleklilerin lideri cumhurbaşkanı olur'

PARİS

Fransa'da aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi'nin lideri Jean-Luc Melenchon, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Melenchon, yaptığı açıklamada, Macron'un Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanımasının iyi bir karar olmadığını belirtti.

Muhalif hareketin lideri, "Böyle yapılırsa nereye doğru gideceğiz? Bu metodları kullanırsak (sarı yeleklilerin öncü isimlerinden) Eric Drouet Fransa'nın Cumhurbaşkanı olur." dedi.

Macron, pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela halkının kendilerini özgürce ve demokratik şekilde ifade etme hakkı olduğunu belirterek, "Fransa, seçim sürecini başlatmak için Juan Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıdı. Bu geçiş sürecinde AB ile kurulan Uluslararası Temas Grubu'nu destekliyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Muhabir: Yusuf Özcan


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.