Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.79
ETH/USDT
3,570.60
BTC/USDT
70,797.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, Libya

Libya'da toplumsal barış için Ulusal Uzlaşı Komisyonu kuruldu

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Yunus el-Menfi, başkan yardımcıları Musa el-Kuni ve Abdullah el-Lafi ile başkent Trablus'ta basın toplantısı düzenledi.

Gülşen Topçu  | 06.04.2021 - Güncelleme : 06.04.2021
Libya'da toplumsal barış için Ulusal Uzlaşı Komisyonu kuruldu

Trablus

Muhammed Yunus el-Menfi burada yaptığı konuşmada, ülkenin uzun bir süreden beri beklediği adımın atıldığını ve Libya halkını bir araya getirecek ulusal uzlaşı projesinin hayata geçirildiğini belirtti.

Libyalıları bir araya getirecek ve aralarında adaleti sağlayacak Ulusal Uzlaşı Komisyonunun kurulduğunu ifade eden Menfi, komisyonun yapısı ve faaliyetlerine ilişkin bilgi vermedi.

Menfi, Başkanlık Konseyinin, 24 Aralık'ta ülkede seçimlerin yapılmasını umduğunu sözlerine ekledi.

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi 1 Nisan'da, Ulusal Uzlaşı Komisyonu kurulması konusunda Libyalı uzmanlarla bir araya gelmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde 5 Şubat'ta İsviçre'de düzenlenen Libya Siyasi Diyalog Forumu toplantısında, ülkede 24 Aralık 2021'de yapılması planlanan seçimlere kadar Başkanlık Konseyi Başkanlığına Muhammed el-Menfi, Başbakanlığa ise Abdulhamid Dibeybe seçilmişti.

Libya Siyasi Diyalog Forumu toplantılarında alınan kararlar uyarınca geçici yönetimin ülkede ulusal uzlaşı konusunda çalışmalar yapması öngörülüyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın