Dolar
40.28
Euro
46.83
Altın
3,315.59
ETH/USDT
3,393.80
BTC/USDT
117,922.00
BIST 100
10,336.40
Dünya

Kuzey Kore’ye rejim çökebilir uyarısı

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore'ye nükleer silah programından vazgeçmemesi halinde Pyongyang rejiminin "çökebileceği" uyarısında bulundu.

16.02.2016 - Güncelleme : 16.02.2016
Kuzey Kore’ye rejim çökebilir uyarısı

SEUL

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore'ye nükleer silah programından vazgeçmemesi halinde Pyongyang rejiminin "çökebileceği" uyarısında bulundu.

Park, parlamentoda yaptığı konuşmada, nükleer hırslarının rejimin çöküşünü hızlandıracağını fark ettirmesi için Kuzey Kore'ye karşı daha güçlü ve etkili tedbirler alacağını belirtti.

Park, Kuzey Kore'ye karşı sert tepkiler konusunda hükümetine destek verilmesini istedi.

Konuşmasında sert bir dil kullanan Park, "merhametsiz" olarak nitelendirdiği Kim Jong-un hükümetinin, "terör saltanatı" sürdürdüğünü ifade etti.

Pyongyang uzun zamandır, Washington ve Seul hükümetini, rejimin çökeceğine yönelik iddiaları ortaya atmakla suçluyor.

Kuzey Kore, 7 Şubatta uzun menzilli bir füze fırlatmasının ardından BMGK başta olmak üzere birçok ülke tarafından kınanmış, Pyongyang yönetimi ise bunun "barışçıl uzay programı" çerçevesinde yapıldığını savunmuştu. Olayın ardından Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki ortak sanayi bölgesinden Güney Koreli firmaların çekilmesiyle iki ülke arasında tansiyon yükselmişti.

Muhabir: Zehra Ulucak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.