Dünya

'Kürtler istikrardan yana oy kullandı'

KDP Dışilişkiler Sorumlusu Hawrami, "AK Parti'nin aldığı oylar Kürtlerin istikrardan yana olduğuna dair bir mesajdır. HDP'nin bu mesajı iyi anlaması gerekiyor" dedi.

05.11.2015 - Güncelleme : 05.11.2015
'Kürtler istikrardan yana oy kullandı'

ERBİL

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde aldığı oyların Kürtlerin istikrardan yana olduğuna dair bir mesaj olduğunu, HDP'nin bu mesajı iyi anlaması gerektiğini belirtti. 

Hawrami, AK Parti'nin seçimlerde Kürtlerin çoğunluğunun oyunu alarak tek başına iktidar olduğunu hatırlatarak, "AK Parti'nin aldığı oylar Kürtlerin istikrardan yana olduğuna dair bir mesajdır. HDP'nin bu mesajı iyi anlaması gerekiyor" dedi.

"Çatışmalar çözüm değildir"

Hawrami, "Kandil'in daha öngörülü hareket etmesi gerekirdi. Çatışmalar çözüm değildir. HDP, siyasi alanda çözüm sürecinin ilerletilmesi ve çatışmaların sona ermesi için politika geliştirmelidir. Ayrıca HDP'nin siyasetini yeniden gözden geçirmesi ve ortak noktalar yakalaması gerekiyor. Öldürmeler ve ölümler hiçbir şekilde çare değildir."

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Dışilişkiler Sorumlusu Sadi Pire de HDP'nin 7 Haziran'dan sonra doğru bir politika izlemediğini kaydederek, "HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükümet teşkil etmeyle ilgili sağlıklı açıklamalar yapmadı. Bu konudaki tutumları doğru değildi. Çatışmaların başlaması nedeniyle daha önce HDP'ye oy veren halk bu kez AK Parti'ye yöneldi" dedi.

Muhabir: Muhammet Kurşun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın