Dolar
32.26
Euro
34.74
Altın
2,361.01
ETH/USDT
2,919.10
BTC/USDT
60,870.00
BIST 100
10,218.58
Dünya

İsrail saldırıları can almaya devam ediyor

İsrail'in, Gazze'nin güney sınırı yakınına düzenlediği hava saldırısında iki Filistinli şehit oldu. İsrail askerlerinin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı Filistinli gencin de şehit olduğu bildirildi.

18.09.2018 - Güncelleme : 18.09.2018
İsrail saldırıları can almaya devam ediyor

GAZZE/RAMALLAH

Filistin Kızılayına bağlı ilk yardım ekiplerinden alınan bilgiye göre, İsrail'e bağlı askeri bir uçağın gece geç saatlerde Han Yunus kentinin doğusundaki El-Karara beldesi civarına düzenlediği hava saldırısında şehit olan iki kişinin cesetlerine ulaşıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise söz konusu iki Filistinlinin naaşlarının Han Yunus'taki Nasır Sağlık Kompleksi'ne getirildiği ve kimlik tespitinin sürdüğü belirtildi.

İsrail ordusundan daha önce yapılan yazılı açıklamada, askeri bir uçağın, Gazze sınırındaki tellere yaklaşarak "şüpheli bir cisim bıraktığı" kaydedilen iki Filistinliyi hedef aldığını duyurulmuştu.

Gözaltına alınan genç şehit oldu

Öte yandan, Beyt Rima beldesinde yaşayan Rimavi ailesinden alınan bilgiye göre, İsrail askerlerinin gece saatlerinde evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı 21 yaşındaki Muhammed Rimavi, birkaç saat sonra şehit oldu.

Aile kaynakları, Filistinli gencin İsrail askerleri tarafından şiddetle darbedildikten sonra yaka paça evinden çıkarılarak gözaltı merkezine götürüldüğünü aktardı.

Olayla ilgili İsrail makamları ya da Filistin tarafından henüz resmi açıklama yapılmadı.

11 Filistinli gözaltına alındı

Filistin yerel kaynaklarına göre, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde gece düzenlenen operasyonlarda "terör eylemlerine karıştıkları" iddiasıyla 11 Filistinli gözaltına alındı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde 62'si kadın, 450'si idari tutuklu, 12'si milletvekili ve 300'ü çocuk olmak üzere yaklaşık 6 bin 500 Filistinli bulunuyor.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. 

Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Muhabir: Gülşen Topçu-Esat Fırat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın