Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.26
ETH/USDT
3,555.60
BTC/USDT
70,775.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Gazze'deki gösterilerde yaralanan bir Filistinli daha şehit oldu

İsrail askerlerinin Filistinliler tarafından işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen gösteriye müdahalesi sonucu yaralanan bir Filistinli şehit oldu.

25.05.2018 - Güncelleme : 25.05.2018
Gazze'deki gösterilerde yaralanan bir Filistinli daha şehit oldu

KUDÜS 

Filistinliler, Nablus'ta düzenledikleri gösteride, Ayrım Duvarı'nı ve işgal altındaki Batı Şeria'da yasa dışı yeni Yahudi yerleşim birimleri kurulmasını protesto etti.

Cuma namazının ardından Kafr Kaddum köyünde toplanan göstericilere, İsrail askerleri plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Batı Şeria'daki gösterilere müdahale
Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Kafr Kaddum köyünde toplanan Filistinliler, Yahudi yerleşim birimi inşası ve ayrım duvarını protesto etti. İsrail güvenlik güçlerinin gösteriye müdahalesi sonucu, bir Filistinli yaralandı. ( Nedal Eshtayah - Anadolu Ajansı )
25.05.2018 Nedal Eshtayah
1 / 10

Yerel yetkililerden alınan bilgiye göre, İsrail askerlerinin saldırısı sonucu bir Filistinli plastik mermiyle başından yaralandı, çok sayıda Filistinli atılan gazdan etkilendi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman dün yaptığı açıklamada, Batı Şeria'nın Cudea ve Samaria bölgelerinde başlangıçta 2 bin 500, ilerleyen tarihlerde de bin 400 konut olmak üzere toplam 3 bin 900 yasa dışı konut inşa etmeyi planladıklarını duyurmuştu.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun da desteklediği bu adım, Filistinliler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

Gazze'deki gösterilerde yaralanan bir Filistinli şehit oldu

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin doğu sınırındaki gösterilerde geçen hafta yaralanan ve hastaneye kaldırılan 24 yaşındaki Yasir Sami Habib'in şehit olduğunu belirtti.

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42'nci yılı kapsamında 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adını verdikleri barışçıl gösteriler düzenliyor. 

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. 

Gösterilerin başından bu yana aralarında gazeteciler ve çocukların da bulunduğu 110'den fazla Filistinli, İsrail askerleri tarafından şehit edildi, binlerce Filistinli de yaralandı. 

Muhabir: Mustafa Deveci, Hacer Başer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın