Erdal Türkoğlu
01 Nisan 2016•Güncelleme: 01 Nisan 2016
HATAY
Suriye'de rejime ait birlikler, Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgelerine top ve füzeyle saldırıyor.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Beşşar Esed'e bağlı birlikler, Türkmendağı'nda Yayladağı sınırı yakınlarındaki Yamadi köyü ve çevresiyle, Cebel Ekrad'daki birçok noktaya füze ve havanlarla saldırı başlattı.
Bölgedeki patlama sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.
Yamadi Hastanesi yeniden hedef alındı
Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırılarda Yamadi Hastanesi ikinci kez vuruldu.
Yamadi Hastanesi idari işler sorumlusu Mustafa Sakallı, "Bugün öğle saatlerinde Yamadi köyünü hedef alan saldırılarda hastanenin üzerine 3 füze düştü. Saldırı devam ediyor. Şu an acil bölümü zor şartlarda hizmet vermeye devam ediyor. Yapımı devam eden ikinci kat tamamen kullanılamaz hale geldi. Alt katta da ciddi hasar mevcut. Dünyanın hiçbir yerinde hastaneler, sağlık kuruluşları vurulmaz. Bu merkez, rejimin esir askerlerine, rejim yanlısı halka hatta Keseb'ten kaçan Ermeni halka bile hizmet verdi."
Yeryüzü Doktorları (YYD) Suriye Projeleri Koordinatörü Ahmed Yasir Feten de hastanelerin, savaş ortamında ilk korunması gereken yerler olduğuna dikkati çekti.
Suriye rejim güçlerinin, dün düzenlediği saldırılarda Yamadi köyüne yaklaşık 50 füze düşmüş, saldırılarda 1 sivil hayatını kaybederken, 4'ü de yaralanmıştı. Söz konusu saldırılarda, Yamadi Hastanesi'ne 4 füze isabet etmiş, hastane daha önce boşaltıldığı için can kaybı yaşanmamıştı.
Muhabir: Erdal Türkoğlu