Dünya

Duterte'tan uyuşturucu tacirlerine 'hapiste kalın' tehdidi

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, uyuşturucu tacirlerine, "Uzun yaşamak mı istiyorsunuz? O zaman hapiste kalmanın yollarını arayın." diyerek meydan okudu.

22.05.2018 - Güncelleme : 22.05.2018
Duterte'tan uyuşturucu tacirlerine 'hapiste kalın' tehdidi

MANİLA

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte uyuşturucu tacirlerini "Uzun yaşamak mı istiyorsunuz? O zaman hapiste kalmanın yollarını arayın." sözleriyle tehdit etti.

Duterte, yerel televizyon kanalında uyuşturucuyla mücadele konusunda açıklamalar yaptı.

Ülkedeki uyuşturucu tacirlerine tutuklanmak için yol aramaları çağrısında bulunan Duterte, "Uzun yaşamak mı istiyorsunuz? O zaman hapiste kalmanın yollarını arayın. Hapisten çıkmayın. Sizin için hiç iyi olmaz." dedi.

Polis kayıtlarına göre, Filipinler'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda şimdiye kadar yaklaşık 5 bin kişi öldürüldü.

Devlet Başkanlığı görevini 30 Haziran 2016'da devralan Rodrigo Duterte, uyuşturucu ve yolsuzlukla mücadeleye öncelik vereceğini açıklamıştı. Duterte, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde emniyet güçlerine "vur emri" vermişti.

Duterte hükümeti, insan hakları örgütleri tarafından eleştiriliyor. Bu örgütler, Filipinler hükümetinin "insanlığa karşı suç" işlediğini savunuyor.

Muhabir: Adem Şalvarcıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.