Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.60
BTC/USDT
70,000.00
BIST 100
9,130.50
Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Paraguay'da

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paraguay Devlet Başkanı Benitez tarafından Lopez Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Erdoğan'a Benitez tarafından Devlet Nişanı takdim edildi.

02.12.2018 - Güncelleme : 02.12.2018
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Paraguay'da Fotoğraf: AA/Cem Öksüz

ASUNCION

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere özel uçak "TC-TRK" ile TSİ 18.15'te Paraguay'ın başkenti Asuncion'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silvio Pettirossi Havalimanı'na gelişinde, Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni, Paraguay Devlet Törenleri ve Protokol Genel Müdürü Federico A. Gonzales, Mihmandar Tuğgeneral Juan Ramon Meza Gomez, Türkiye'nin Asuncion Büyükelçisi Armağan İnci Ersoy, Asuncion Fahri Konsolosu Ana Manuela ve Ciudad del Este Fahri Konsolosu Alejandro Mohammed Mana tarafından karşılandı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Asuncion'a geldi.

Devlet Başkanı Benitez resmi törenle karşıladı

Başkent Asuncion'daki tarihi hükümet binası Lopez Sarayı'na makam aracıyla gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan saray kapısında Benitez ve eşi Silvana Lopez Moerira Bo tarafından karşılandı.

Paraguay'daki Türk vatandaşlarından sevgi gösterisi

Bu sırada Paraguay'da çalışan ve sarayın karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı görmek için bekleyen Türk vatandaşları, yanlarında getirdikleri Türk bayraklarını sallayarak, Türkiye ve Erdoğan lehine sloganlar attı. 

Erdoğan'a Devlet Nişanı takdim edildi

Lopez Sarayı'nın bahçesinde düzenlenen ve iki ülke milli marşlarının çalındığı resmi törenin ardından, Erdoğan ve Benitez baş başa görüşmeye geçti. 

Erdoğan'a, Benitez tarafından heyetler arası görüşmeye geçilmeden önce Devlet Nişanı takdim edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk heyeti bu görüşmelerin ardından saraydan ayrıldı. 

Erdoğan kendisini bekleyen Türk işçilerle konuştu

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lopez Sarayı'ndan çıkarken, kendisini uzun süre dışarıda bekleyen bir grup Türk vatandaşı ile de sohbet etti.

Başkentte çalışan Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili duygu ve düşüncelerini AA muhabirine anlattı.

Vatandaşlardan Mehmet Uzunalp, "Başkanımızı dört gözle bekledik. Bugün onun için buraya özellikle geldik, kendisini yakından görüp sohbet etmeyi çok istiyoruz. Yapılanları takdir ediyoruz ve biz her zaman Recep Tayyip Erdoğan'ın yanındayız." şeklinde konuştu.

Türkiye'ye selamlarını ileten Türk vatandaşları, aracına binmeden önce Erdoğan ile fotoğraf çektirdi.

Erdoğan, Venezuela'ya hareket etti

Erdoğan, Paraguay'a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ardından özel uçak "TC-TRK" ile TSİ 23.15'te başkent Asuncion'dan Venezuela'ya hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silvio Pettirossi Havalimanı'ndan, Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni, Paraguay Devlet Törenleri ve Protokol Genel Müdürü Federico A. Gonzales, Mihmandar Tuğgeneral Juan Ramon Meza Gomez, Türkiye'nin Asuncion Büyükelçisi Armağan İnci Ersoy, Asuncion Fahri Konsolosu Ana Manuela ve Ciudad del Este Fahri Konsolosu Alejandro Mohammed Mana tarafından uğurlandı.

Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Venezuela'ya gitmek üzere Paraguay'dan ayrıldı.

Muhabir: Lokman İlhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.