Dolar
32.31
Euro
34.91
Altın
2,206.06
ETH/USDT
3,571.60
BTC/USDT
70,750.00
BIST 100
9,057.32
Dünya

Avustralyalılardan Başbakan Morrison'a "Kudüs" tepkisi

Avustralya Başbakanı Morrison’un Avustralya Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma düşüncesi Avustralya Filistin Dayanışma Grubunca Melbourne'de düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

19.10.2018 - Güncelleme : 19.10.2018
Avustralyalılardan Başbakan Morrison'a "Kudüs" tepkisi Fotoğraf: AA/Recep Şakar

MELBOURNE

Avustralya Başbakanı Scott Morrison’un, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve Avustralya Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma konusunda ‘‘kendisinin ve hükümetinin açık’’ görüşlü olduğunu açıklamasına tepki gösteren çok sayıda Avustralyalı, Melbourne’da gösteri düzenlendi.

Avustralya Filistin Dayanışma Grubunca (APAN) Melbourne kent merkezindeki Eyalet Kütüphanesi'nin önünde düzenlenen protestoya, çok sayıda Avustralyalı katıldı.

Başbakan Morrison’un açıklamalarına tepki göstermek, işgal altındaki topraklarda İsrail’e karşı mücadele veren Filistinlilere destek vermek amacıyla yapılan gösteride yapılan konuşmalarda, İsrail’in şiddeti kınandı.

Gösteride, Avustralya Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma konusunda ‘‘kendisinin ve hükümetinin açık’’ görüşlü olduğunu dile getiren Morrison’a sert eleştiriler yönetildi. Konuşmalarda, söz konusu açıklamaların, bölgedeki sorunu daha da çözülmesi zor bir hale getirmekten başka bir işe yaramayacağı belirtildi.

‘‘Özgür Filistin’’, ‘‘İsrail Gazze’den çık’’ ve ‘‘Özgür Kudüs’’ sloganları atarak kent merkezinde yürüyen grup, Filistin bayrakları taşıdı.

Güvenlik önlemleri alınan gösteri, olaysız sona erdi.

Muhabir: Recep Şakar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.