Dolar
32.39
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.00
BTC/USDT
70,753.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Arnavutluk ve Gürcistan'daki TMV Okulları'nda ders zili çaldı

Türkiye Maarif Vakfının Arnavutluk ve Gürcistan'daki okullarında 2018-2019 eğitim öğretim yılı başladı.

17.09.2018 - Güncelleme : 17.09.2018
Arnavutluk ve Gürcistan'daki TMV Okulları'nda ders zili çaldı Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te geçen yıl açılan Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Okulları'nda 2018-2019 eğitim-öğretim yılı başladı. AA/Davit Kachkachishvili

TİRAN/TİFLİS

Türkiye Maarif Vakfının (TMV) Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki "New York High School" ve "New York Basic Education" okullarında yeni eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi. 

TMV Arnavutluk Direktörü Fatih Cankurt, törende yaptığı konuşmada, herkes için özel bir gün olarak nitelendirdiği günün bazıları için eğitimin ilk günü, bazıları için ise eğitim seviyesinde bir üst basamağa çıkma günü olduğunu belirtti.

Cankurt, "Bugün hepimiz için başka bir özel gün. Bildiğimiz üzere TMV, dünyanın en büyük ve en geniş coğrafyaya hitap eden eğitim öğretim kurumlarından biri olarak kardeş ve dost ülkemiz Arnavutluk’ta bugün sizlerle birlikte eğitime ilk adımını atmaktadır. Bugün siz değerli misafirlerimiz ile TMV’nin Arnavutluk tarihindeki ilk sayfasını birlikte yazıyoruz. TMV, Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi bir eğitim kurumu olarak dünyada Türkiye’yi temsil eden yegane eğitim kurumudur." dedi.

TMV'nin halihazırda 29 ülkede okulu olduğunu, toplam 40 ülkede de merkez kurduğunu anımsatan Cankurt, vakfın en büyük destekçisinin, kurucusu olan Türkiye Devleti olduğunu vurguladı.

Cankurt, TMV'nin, eğitimdeki her türlü kaliteyi ve en iyi imkanları verme misyonuyla başta Arnavutluk olmak üzere tüm Balkan coğrafyası, Afrika, Amerika ve Türkiye’de uluslararası düzeyde başarılı ve kendine güvenen dünya lideri insanlar yetiştirmeyi amaçladığının altını çizdi.

New York High School Müdürü Lidra Mejdani de bugün birçok yeni hedef ve beklentilerle eğitim yılına başladıklarını ifade ederek çocukların eğitiminin iş birliği, anlayış ve akademik bilgi yoluyla sağlandığına inandıklarını söyledi.

Mejdani, "Burada, çocuklara hak ettikleri bilgiyi ve eğitimi vermek ve onlara daha iyi bir eğitim sağlamak için bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Lise öğrencisi Erli Gjedia, üniversiteye giden yolda bir adım olarak tanımladığı lisede kendisini nasıl daha iyi tanıyacağını, isteklerini değerlendirmeyi ve bunları hayata geçirmek için daha fazla çalışması gerektiğini öğrendiğini kaydetti.

Gürcistan

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te geçen yıl açılan TMV Okulları'nda da 2018-2019 eğitim-öğretim yılı başladı. 

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan okullarda yeni eğitim öğretim yılının açılışı için düzenlenen törene Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, TMV yetkilileri, Gürcistan'daki Türk kurumların temsilcileri, Türk iş adamları, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve diğer davetliler katıldı. Törene katılanlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulundu. 

Büyükelçi Yazgan, törende yaptığı konuşmada, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. 

TMV Tiflis Okulları'nın Türk-Gürcü ortak iş birliğiyle iki ülkenin ortak kültürel yaşamanın bir kaynağı olduğunu belirten Yazgan, Türk devleti olarak okul yönetimine her zaman destek vereceklerini kaydetti. 

Yazgan, "Burası Türk toplumun dayanışma sergilediği bir yer, bu dayanışmayı aynı zamanda ülkeye, Gürcistan ve Türkiye'ye, çıkarlarımıza karşı çalışmaları yürüten herkese karşı sergilediğimiz dayanışmanın bir merkezidir." ifadelerini kullandı. 

Tiflis Maarif Okulları Müdürü Taner Canpolat da yeni eğitim-öğretim yılı için gece gündüz çalışarak ciddi hazırlık yaptıklarını söyledi. 

Canpolat, "Eğitim kadromuza yeni Gürcü ve Türk öğretmen arkadaşlar aldık. Eminim ki Türkiye ve Gürcistan'ın eğitim kadrosunun bir araya gelerek okulumuza ciddi anlamda bir güç katacaktır." dedi. 

TMV Mütevelli Heyeti Üyesi Selim Cerrah da "Bize emanet edilen çocukları, kendi evlatlarımız gibi görüp onları geleceğe hazırlarken ait oldukları ülkenin değerlerine bağlı olmalarını sağlamak için çaba sarf etmeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

Törene TMV Gürcistan Direktörü Selçuk Baş, TMV Asya Pasifik Bölge Koordinatörü Harun Küçükaladağlı, TMV Asya Pasifik Masası Uzman Yardımcısı Nurettin Erdoğan,Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tiflis Koordinatörü Nejla Demirdağ ile Türk Hava Yolları (THY) Gürcistan Müdürü Serafettin Ekici, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tiflis Ofis Başkanı Mustafa Özgür Yücel, Türk ve Gürcü İş Adamları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Celal Sancar katıldı.

Muhabir: Fatjon Cuka-Furkan Abdula-Davit Kachkachishvili

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.