Ankete göre Güney Kore'de her 10 evden yaklaşık 3'ünde evcil hayvan besleniyor
Güney Kore'de her 10 evden yaklaşık 3'ünde evcil hayvan beslendiği ve bu hayvanların büyük çoğunluğunun köpek olduğu belirtildi.
Ankara
Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Tarım, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı, ülkedeki evcil hayvan oranını öğrenmek için anket düzenledi.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Anket sonucuna göre, Güney Kore'de her 10 evden yaklaşık 3'ünde evcil hayvan beslendiği, bu hayvanların yüzde 80,5'inin köpek, yüzde 14,4'ünün kedi, yüzde 4,1'inin balık olduğu görüldü.
Bu kişilerin, evcil hayvanları için aylık ortalama 84 dolar harcadığı belirlendi.
Anket, "Güney Kore'nin evcil hayvan sahipliği üzerine ulusal düzeyde onaylanmış ilk istatistiksel araştırması" oldu.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

