Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,192.43
ETH/USDT
3,578.10
BTC/USDT
70,500.00
BIST 100
8,950.71
Dünya

ABD'den Kunduz saldırısı hakkında henüz resmi bir açıklama yok

ABD yönetiminden, Afganistan Hava Kuvvetlerinin 2 Nisan'da Kunduz vilayetinde düzenlediği saldırıda çoğunluğu çocuk 100 kişinin öldüğü yönündeki haberlere rağmen henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

Muhammed Bilal Kenasari, Kasım İleri  | 05.04.2018 - Güncelleme : 05.04.2018
ABD'den Kunduz saldırısı hakkında henüz resmi bir açıklama yok Afganistan Hava Kuvvetleri'nin 2 Nisan'da ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 100'e yükseldiği bildirildi. ( Ajmal Kakar - Anadolu Ajansı )

Washington DC

WASHINGTON

ABD Dışişleri Bakanlığı, saldırının üzerinden üç gün geçtiği halde AA'nın sorularına rağmen henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

Savunma Bakanlığı ise AA'ya yaptığı açıklamada, saldırıda herhangi bir rollerinin olmadığını belirtti.

Afganistan'daki hava saldırısı
Afganistan Hava Kuvvetlerinin dün ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde düzenlediği hava saldırısında ölenlerin sayısının 100'e yükseldiği bildirildi.
05.04.2018

Her platformda sivil ölümleri konusunda "hassas" olduklarını bildiren ABD Dışişleri Bakanlığı, olayın ardından kendilerine yöneltilen yazılı sorular üzerine, "Sorularınızı Afgan hükümetine yöneltin." açıklamasını yapmakla yetindi.

Daha sonra ise Bakanlıktan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili AA'ya yaptığı açıklamada, saldırıya ilişkin haberleri takip ettiklerini ifade ederek, "Sivil ölümlerinin olduğu yönündeki iddiaları ciddiye alıyoruz ve masum insanların hayatlarını kaybetmesinden üzüntü duyuyoruz." ifadesini kullandı.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı, Afganistan'daki söz konusu olayda ABD birliklerinin de saldırıyla ilişkilendirmesine tepki gösterdi. Bakanlık, salı günü yazılı olarak verdiği cevapta, "Afganistan'daki ABD güçleri Kunduz'da herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmedi. Bunun aksini iddia etmek doğru değildir." değerlendirmesini yaptı.

100 kişi öldü

Afganistan Hava Kuvvetlerinin 2 Nisan'da ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde bir medreseye düzenlediği hava saldırısında 100 kişinin öldüğü ve çok sayıda yaralının olduğu bildirilmişti.

Daşti Arçi Kaymakamı Nasruddin Sadi, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu ifade etmiş ve saldırının medresede hafızlığı bitirenler için yapılan mezuniyet töreni sırasında düzenlendiğini söylemişti. Sadi, törene Taliban örgütü liderlerinin de katıldığını aktarmış ve ölenler arasında örgütün önde gelen isimlerinin de bulunduğunu vurgulamıştı.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari,Kasım İleri

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.