Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,213.06
ETH/USDT
3,588.80
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,039.40
Dünya, Cemal Kaşıkçı

ABD Başkanı Trump: Örtbaslar tarihindeki en kötü örtbastı

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'ın gazeteci Kaşıkçı olayını ele alma biçimi hakkında "Örtbaslar tarihindeki en kötü örtbastı" değerlendirmesini yaptı.

23.10.2018 - Güncelleme : 24.10.2018
ABD Başkanı Trump: Örtbaslar tarihindeki en kötü örtbastı

WASHINGTON

ABD Başkanı Donald TrumpSuudi Arabistan'ın gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını ele alma biçimine ilişkin, "Örtbaslar tarihindeki en kötü örtbastı" değerlendirmesinde bulundu. 

Trump, Beyaz Saray'da gazetecilerin Kaşıkçı olayıyla ilgili sorularını yanıtladı. 

Kaşıkçı olayı hakkında bütün gerçekleri bir araya getirdikten sonra karar vereceğini belirten Trump, "Berbat bir şeydi." dedi. 

Trump, konuyla ilgili görüştüğü diğer ülke liderlerinin de duydukları rahatsızlığı dile getirdiğini belirterek, "Ne yapacağımız noktasında kararı Kongreye bırakacağım ve umarım iki partinin de desteklediği bir karar olur." dedi. 

ABD Başkanı Trump, "Çok kötü, orijinal bir fikirleri vardı, başarısız biçimde uygulandı, örtbaslar tarihindeki en kötü örtbastı. Her kim bunu düşündüyse kanımca başı belada. Başları büyük belada olmalı." ifadesini kullandı.

Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salı günü Kaşıkçı olayı hakkında yaptığı açıklamaları ise "oldukça sert" sözleriyle değerlendirdi.

Trump, Putin ile Paris'te görüşebilir 

Gelecek ay Fransa'nın başkenti Paris'e yapacağı ziyarete ilişkin de açıklamalarda bulunan Trump, bu ziyaret sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşebileceğinin sinyalini verdi. Trump, "Putin ile belki görüşebilirim, bunun üzerinde çalışılıyor." dedi. 

Kaşıkçı'nın öldürülmesi

Suudi Arabistan yönetimi, 2 Ekim'de İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" açıklamıştı. 

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğuna geldiği sırada burada bulunan başka Suudi vatandaşlarla tartışmaya başladığı, tartışmanın arbedeye dönüştüğü ve bunun sonucunda Kaşıkçı'nın hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

Muhabir: Muhammed Bilal Kenasari


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın