
BTK Başkanı Acarer, çocukların internette paylaştıkları bilgilerin internet dolandırıcıları tarafından kullanıldığına dikkati çekti.***
ANKARA
YÖNETDER tarafından genel merkezde dün akşam düzenlenen ''Güvenli internet ve Güvenli İnternetin Dünyadaki Uygulamaları'' konulu seminerde konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye'deki telekomünikasyon alt yapısının mobilde ve sabitte Avrupa'daki pek çok ülkeden daha iyi durumda olduğunu belirterek, ''Fiber altyapının hızla geliştirilmesi lazım, çünkü son 1 yılda data trafiği 15 kat arttı. Abone sayısı yüzde 10 arttı. Yani kullanılan data miktarı çok arttı. Bu konuda da yakın dönemde Türkiye'yi ciddi bir tehlike bekliyor'' dedi.
Yazın meydana gelen hırsızlıklar
İnternette çocukların yüzde 85'inin facebook kullandığını, bu çocukların üçte birinin de 13 yaşın altında olduğunu ifade eden Şen, ''İnternet kullanan çocukların yüzde 42'si kişisel bilgilerini internette paylaşıyor. Yaz dönemdeki hırsızlıkların bir kısmı bu nedenle oluyor. Adres ve tatile gittiği bilgisi bulunan kişileri yan yana getirip birileri işlem yapabiliyor. İnternet dolandırıcıları da çocukların soyadlarından bazı bilgilere ulaşıyorlar'' diye konuştu.
Güvenli internete de değinen Acarer, çocuk profilinde hiçbir zararlı sitenin bulunmadığını söyledi.