AA Yayınları

Gökyüzünden Türkiye

AA foto muhabirlerinin Türkiye’nin dört bir köşesinden dronlarla çektiği fotoğrafların yer aldığı “Gökyüzünden Türkiye” kitabı online kitap satış sitelerinde satışa sunuldu.

13.08.2018 - Güncelleme : 28.12.2023
Gökyüzünden Türkiye

Yayın Adı: Gökyüzünden TürkiyeSayfa Sayısı: 220
Basım Tarihi: 2018Boyut: 30 x 24 cm
Tür: AlbümISBN: 978-605-9075-40-4
Dil: TürkçeEtiket Fiyatı: Stokta yok


Kitap Hakkında

AA foto  muhabirlerinin Türkiye’nin dört bir köşesinden dronlarla çektiği fotoğrafların yer aldığı “Gökyüzünden Türkiye” kitabı online kitap satış sitelerinde satışa sunuldu.

Türkiye’de medya sektöründe birçok konuya öncülük eden Anadolu Ajansı, yeni teknolojinin fotoğraf alanında sağladığı imkanlar ve tekniklerle ülkenin dört bir yanından çekilen fotoğrafları bir albümde topladı.

AA’nın, deneyimli fotoğrafçılarının perspektiflerinden sunulan Türkiye’nin bu eşsiz görsel arşivi, Karadeniz yaylalarından Anadolu’nun kültürel mirasına, kadim şehirlerimizden insan hikayelerine kadar birçok öğeyi içerisinde barındırıyor.

Kitapla, okurlar Karadeniz’in yaylaları, Nemrut Dağı, Pamukkale travertenleri, Narman Peribacaları, Longoz Ormanları gibi doğa harikalarını, Ani Ören Yeri, Aspendos, Assos, Milet, Halfeti, Balıklıgöl, Sümela Manastırı gibi tarihi mekanları, tiyatroları, mozaikleri ve dinî mekânlarıyla antik kentlerini görebilirken, Kapadokya’da balon turu, Seyhan’da gondol gezintisi yapabiliyor.

Kitapta ayrıca Ayasofya, Sultanahmet Camisi, İshak Paşa Sarayı, Bursa Ulu Camı, Bozdoğan Kemeri, Kilitbahir Kalesi, Sultanhanı Kervansarayı, Demir Kilise, Çifte Minareli Medrese, Diyarbakır Surları gibi önemli yapılar ile cami, kervansaray, saray, köprü, medrese gibi Selçuklu ve Osmanlı eserleri yer alıyor.

57. Alay Şehitliği, Anıtkabir, 15 Temmuz mitingleri, Sarıkamış Yürüyüşü, Cumhuriyet Bayramı gibi ülkemizin tarihi, sema gösterisi, Hıdırellez kutlamaları, festivaller, düğünler, iftarlar ve insan hikayeleriyle bir araya getirilirken dört mevsimin Anadolu’nun bereketli topraklarında zuhur ettirdiği rengin bin bir tonu, isotun, üzümün, pamuğun, zeytinin hasadı yeni bir bakış açısıyla sunuluyor.

Kısacası bu albüm Türkiye insanının, doğasının, tarihinin, dört mevsiminin, emek dolu bereketli topraklarının, kentlerinin ve mimarisinin bir araya toplandığı ve koleksiyonerler, modern gezginler ile tüm fotoğraf meraklılarının için bir başucu eseri niteliği taşıyor.

Anadolu Ajansının güncel yayınlarını D&R mağazaları ile kitapyurdu.comidefixbabil.comprefix, ve bkmkitap başta olmak üzere kitap satışı yapan internet mağazalarından satın alabilirsiniz.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın