Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,126.00
BTC/USDT
63,109.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Şehit Önder'in son sözü 'Korkma oğlum' oldu

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında,Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Önder'in, jet sesleri nedeniyle korkan oğluna son sözü "Korkma oğlum" oldu.

17.07.2016 - Güncelleme : 25.07.2016
Şehit Önder'in son sözü 'Korkma oğlum' oldu Fotoğraf:AA/ Binnur Ege Gürün

ANKARA - Merve Yıldızalp

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında "darbe gerçekleşmesin diye uğraşacağız, kendimizi göstereceğiz" diyerek eşi ve çocuklarını da yanına alıp Genelkurmay Başkanlığının önüne giden şehit Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder'in, jet sesleri nedeniyle korkan oğluna son sözü "korkma oğlum" oldu.

Önder, FETÖ'nün darbe girişiminin ilk saatlerinde Genelkurmay Başkanlığı önündeki gruba ateş açılması sonucu hayatını kaybetti.

Şehidin babası İsmet Önder, AA muhabirine, Almanya'da doğup büyüyen oğlunun, orada birçok görevde bulunduğunu, daha sonra Türkiye'ye döndüğünü belirtti.

Darbe girişimini ilk olarak televizyonlardan duyduklarını anlatan Önder, "Tanklar, köprülerin tutulması, Genelkurmay Başkanının tutulması haberlerini aldık. Oğlumun arabası bozulmuş, buraya yürüyerek geldiler, giderlerken ben de arabamı verdim. Çocuklarını almış 'bizim de bu darbeyi protesto etmemiz gerek' diyerek gitmişler. Opera kavşağında arabayı bırakmışlar, oradan da yürüyen gurupla birlikte Genelkurmayın önüne gitmişler. Orada helikopterden atılan bombanın şarapnel parçalarıyla zarar görmüş, şehit olmuş. Telefonlarına ulaşamadık, kimliği de düşmüş. Sabah gelmeyince eşi bizi aradı. Hastaneleri aramaya başladık. Birçok hastanede yaralılar, ölü olanlar listesine baktık. Sonunda Numune Hastanesinde isimsiz gelenlerin morgda olduğunu söylediler. Her morg kapağını açtığımda 'Allah'ım bu acıları kimselere yaşatma bize de yaşatma' diye dua ediyordum. Fakat en son kapağı açtığımızda oğlumun yüzünü gördüm."diye konuştu.

"Üzülüyorum ama Allah herkese şehit olmayı nasip etmez"

Önder'in 16 yaşındaki kızı Hilal Önder ise babasının şehit olmasına ilişkin, "Bir yandan üzülüyorum tabi ama Allah herkese şehit olmayı nasip etmez. Gurur duyuyorum." dedi.

Babasıyla Genelkurmay Başkanlığının önüne gittiklerini ifade eden Önder, şunları kaydetti:

"Herşey aniden gelişti. Babamın telefonunun şarjı bitmek üzereydi bize, 'beni burada bekleyin' dedi ve gitti. Bomba patlayınca kendimizi yere attık sonra annem kardeşimle benim kolumdan tutup koştu. Kendimizi zor kurtardık kurşunların içinden. Sonra babama ulaşmaya çalıştık. Yanımızdan arabalar geçiyordu, 'yaralılar var' diyorlardı. O an zaten içime doğmuştu babama bir şey olduğunu anladım. Arabada sabaha kadar bekledik bir umut, geçen herkesi babam zannettim. Meğerse babam orada şehit olmuş."

Jetlerin üzerlerinden geçmesinden dolayı çok korktuklarını, babasının kardeşi Aytuğ'a son sözünün ise "korkma oğlum" olduğunu belirten Önder, o sahnenin aklından çıkmadığını anlattı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.