Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,207.98
ETH/USDT
3,567.00
BTC/USDT
70,500.00
BIST 100
9,052.64
Spor, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Karateciler de 'demokrasi nöbeti'nde

Kayseri'de aralarında milli sporcuların da bulunduğu karateciler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini "demokrasi nöbeti"ne katılarak gösteriyor.

27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Karateciler de 'demokrasi nöbeti'nde Fotoğraf:AA/ Mustafa Önal

KAYSERİ - MUSTAFA ÖNAL

Kayseri'de aralarında milli sporcuların da bulunduğu karateciler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini "demokrasi nöbeti"ne katılarak gösteriyor.

Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran on binlerce vatandaşın demokrasi nöbetine, genç sporcular da destek veriyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda bir araya gelen karateciler, kıyafetlerini giyerek, ellerine aldıkları Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepkilerini ortaya koyuyor.

Karate Federasyonu İl Temsilcisi Mustafa Altınok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminde bulunanları, milletin bertaraf ettiğini söyledi.

Demokrasi nöbetlerinin sürdüğünü anlatan Altınok, "Vatanımıza, milletimize yapılan bu saldırıyı, karate camiası olarak kınıyoruz ve lanetliyoruz. Tepkimizi ortaya koymak için de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyarak meydanlardaki yerimizi aldık. Bundan sonra vatanımıza, milletimize karşı saldırıların olmaması için alanlarda tepkimizi ortaya koyuyoruz." dedi.

Altınok, "Allah'ın izniyle bu millet böyle milli iradenin arkasında olduğu sürece Türkiye'ye hiç kimse ayar vermeye kalkışamayacak. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, onların verdiği mücadeleyi biz sürdüreceğiz." diye konuştu.

Akşam başladıkları demokrasi nöbetinde sabaha kadar bekleyişlerini sürdürdüklerini ifade eden Altınok,"İnşallah bu gördüğümüz son darbe girişimi olur. Cumhurbaşkanımızın tavrı ve milletimizin ona verdiği destekle darbe girişiminin son bulduğunu söyleyebiliriz. Karateye gönül vermiş sporcularımızla Cumhuriyet Meydanı'na gelerek demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyoruz ve Cumhurbaşkanımızın 'Tutmayı bırakın' talimatına kadar da meydanları boş bırakmamayı düşünüyoruz. İkinci bir emre kadar burada olmayı sürdüreceğiz. 15 Temmuz'dan beri bütün sporcularımızla buraya geliyoruz. Herkes ayakta, vatanına, milletine sahip çıkıyor." diye konuştu.

"Ülkemizin geriye gitmesine izin vermeyeceğiz"

Milli sporcu Gülbahar Gözütok ise darbe girişimine tepkilerini ortaya koymak için meydanlara çıktıklarını söyledi.

Spor camiası olarak halkın yanında bulunmak istediklerini dile getiren Gözütok, "Darbe yaparak ülkemizin geleceğini çalmak istediler ancak millet olarak buna engel olduk. Her akşam biraya gelip demokrasinin yanında taraf oluyoruz. Cumhurbaşkanımızdan emir gelmedikçe meydanları boşaltmayacağız. Ülkemizin asla darbelerle geriye gitmesine izin vermeyeceğiz. Seçilmişlerin yanında yer alıyoruz. Cumhurbaşkanımızı çok seviyoruz ve sonuna kadar onu desteklemeyi sürdüreceğiz." dedi.

Karatecilerden Mert Yakup Şentürk de demokrasi nöbetleriyle milli iradenin yanında yer almayı sürdüreceklerini belirtti.

Gökçe Nur Şahin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğine işaret ederek, "11 gündür buradayım. Demokrasiye ve Cumhurbaşkanımıza karşı yapılmak istenenlere tepkimizi meydanlara çıkarak gösteriyoruz. Bu tepkilerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Darbeye karşıyız." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.