Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Kamuda 45 bin 484 çalışan görevden uzaklaştırıldı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında dün 954 kişi görevden uzaklaştırılırken, açığa alınan toplam kamu çalışanı sayısı 45 bin 484'e ulaştı.

23.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Kamuda 45 bin 484 çalışan görevden uzaklaştırıldı

ANKARA 

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen çalışmalar kapsamında bugüne kadar 45 bin 484 kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, aralarında Başbakanlık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) , Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) da aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.

Darbe girişimine ilişkin soruşturmalar kapsamında dün 954 kişi görevinden uzaklaştırılırken, 15 Temmuz akşamından bugüne kadar açığa alınan kamu görevlilerinin sayısı 45 bin 484 oldu.

FETÖ ile bağlantılı kamu personeline yönelik çalışma kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurumlarında dün 560 personel, Ekonomi Bakanlığında görevli 15 çalışan açığa alındı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ise çeşitli kademelerde çalışan 206 kişi daha görevden uzaklaştırıldı.

TÜİK'te 21 personel açığa alınırken, 5 kalkınma ajansı genel sekreterinin görevine de son verildi.

DHMİ Genel Müdürlüğünde 139, TAPDK'da 8 personel görevden uzaklaştırıldı.

Perşembe akşamına kadar 44 bin 530 kişi açığa alındı

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası pek çok kamu kurum ve kuruluşunda 21 Temmuz Perşembe akşamına kadar 44 bin 530 kişi görevden alınmıştı.

Buna göre, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığında görev yapan 22 personel açığa alındı. Hazine Müsteşarlığında 2 genel müdür, bir genel müdür yardımcısı ve 5 daire başkanı dahil toplam 62 kişi açığa alınmıştı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı ilgili ve ilişkili kurumlardan 529 kişi açığa alınırken, TÜRKSAT AŞ'de ise 29 kişinin iş akitleri feshedilmişti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığında merkez ve taşra teşkilatında çalışan 197 personel görevden alınmıştı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 170 kişi açığa alındı, kurum destek hizmetlerinde çalışan 58 personel de görevden uzaklaştırılmıştı.

262 askeri hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı

MEB'de merkez ve taşra teşkilatında görev yapan FETÖ ile irtibatlı kamu personeline yönelik yürütülen çalışma kapsamında açığa alınan kamu personeli sayısı 21 bin 738'e ulaştı. Açığa alınan öğretmen sayısı ise 21 bin 29 oldu.

Öte yandan, Ankara Üniversitesinde görevli 4 öğretim elemanı açığa alınmıştı.

TRT'de 300, RTÜK'te de çeşitli unvanlardaki 29 personel görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında FETÖ ile irtibatlı 58'i Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden olmak üzere çeşitli unvanlarda toplam 70 personel görevden alınmıştı.

Bülent Ecevit Üniversitesinde 20'si öğretim üyesi 11'i idari personel olmak üzere 31 kişi açığa alınmıştı.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığınca 262 askeri hakim ve savcı görevden uzaklaştırılmıştı.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.