Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Genelkurmay çatı' davasında katılma talepleri değerlendirilecek

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili 224 sanığın yargılandığı Genelkurmay "çatı" davasına, suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle katılmak isteyenlere ilişkin karar bugün açıklanacak.

Tanju Özkaya  | 07.05.2018 - Güncelleme : 08.05.2018
'Genelkurmay çatı' davasında katılma talepleri değerlendirilecek

Ankara

ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılandığı Genelkurmay "çatı" davasına devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya sanıklar, yakınları, müştekiler ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, adli bilişim uzmanlarınca incelenmesi tamamlanan sanıklara ait dijital materyallerin sonuç raporlarının geldiğini belirterek, dağıtılmasını istedi.

Daha sonra önceki celsede beyanı alınamayan tanık A.C. dinlendi.

Teğmen rütbesiyle Edirne'ye atandığında sanıklardan Mustafa Temir ile örgüt evinde kaldığını söyleyen A.C, FETÖ abisinin vasıtasıyla sanıkla tanıştığını kaydetti.

Karşı beyanda bulunan sanık Temir de tanık ile geçmişte husumetinin bulunduğunu, bu nedenle kendisine iftira atıldığını iddia etti.

Temir, Edirne Keşan'da kısa bir süre görev yaptığını, tanık ile aynı evde kalmadığını öne sürdü.

Sanığın savunması karşısında şaşkınlık yaşadığını dile getiren tanık A.C, "Şu an şoktayım, söylediğim her şey doğrudur." ifadesini kullandı.

Esasa ilişkin mütalaa bekleniyor

Tanık beyanının ardından suçtan zarar gördüğü gerekçesiyle davaya katılma talebinde bulunanlara ilişkin sanık ve avukatları, katılma talebinin kabul edilmemesini istedi.

Katılma taleplerinin kabul edilmesini isteyen duruşma savcısı da sanık ve avukatlarının soruşturmanın genişletilmesi talebinin, gelinen aşamada dava dosyasına katkı sağlamayacağı nedeniyle reddedilmesini istedi.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Dik, katılma taleplerine ilişkin mahkemenin bugün kararını açıklayacağını belirterek bugünkü duruşmayı bitirdi.

Öte yandan cumhuriyet savcısı 13 Nisan'da görülen celsede, mütalaasını sunmak için dava dosyasını istemiş, mahkeme heyeti de dosyayı savcıya göndermişti.

Alınan bilgiye göre, savcının bu hafta içinde esas hakkındaki mütalaasını açıklaması bekleniyor.

Muhabir: Tanju Özkaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.