#haberici

Avrupa ülkeleri ve AB'den Moskova'daki terör saldırısına tepki

Avrupa ülkeleri ve Avrupa Birliği (AB) Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısına tepki göstererek, sivillere yönelik her türlü saldırıyı kınadığını bildirdi.

Ekip  | 23.03.2024 - Güncelleme : 23.03.2024
Avrupa ülkeleri ve AB'den Moskova'daki terör saldırısına tepki Fotoğraf: Sefa Karacan/AA

Ankara

AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano​​​​​​​, X hesabından yaptığı açıklamada, AB'nin saldırı haberi karşısında "şoke olduğunu ve dehşete düştüğünü" bildirdi.

Stano, "AB sivillere yönelik her saldırıyı kınıyor. Düşüncelerimiz Rusya'da saldırıdan etkilenen tüm vatandaşlarla beraber." ifadesini kullandı.

Başkent Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen terör saldırısında ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

İrlanda ve İsviçre

İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, Moskova'da ayrım gözetmeksizin düzenlenen saldırının korkunç görüntüleri karşısında şoke olduğunu belirtti.

Martin, "Sivillerin hedef alınması hiçbir koşulda haklı gösterilemez. Sevdiklerini kaybeden herkese başsağlığı dileklerimi iletiyorum." ifadesine yer verdi.

İsviçre Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda "Moskova'da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırı karşısında dehşete düştük." denildi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilenen paylaşımda, Rusya'da yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiği kaydedildi.

İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf da Moskova'daki saldırıya ilişkin X'ten yaptığı paylaşımda, "Masum sivillere saldırmanın ve onları öldürmenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Düşüncelerim saldırıdan etkilenenler ve aileleriyle." ifadelerini kullandı.

Macaristan, Çekya ve Avusturya

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, "Bu akşam Moskova yakınlarında meydana gelen menfur terör saldırısının ardından Rusya Federasyonu halkına en derin başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Orban, saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri için dua ettiklerini belirtti.

Çekya Dışişleri Bakanlığının resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunularak, "Çekya, Moskova’daki terör saldırısını kınıyor. Sivillerin hedef alınması kabul edilemez." görüşüne yer verildi.

Avusturya Dışişleri Bakanlığı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Moskova'da bir konser salonuna düzenlenen saldırıyla ilgili korkunç haberler karşısında dehşete düştük. Düşüncelerimiz kurbanların aileleriyle birlikte. Yaralanan herkese acil şifalar diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Avusturya'nın Moskova Büyükelçiliği ile sürekli temas halinde olunduğu ve gelişmeleri yakından takip ettikleri kaydedildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın