Shkencë dhe Teknologji

NASA prezanton gjeneratën e re të kostumeve hapësinore

NASA prezanton gjeneratën e re të kostumeve hapësinore

Në aktivitetin e prezantimit të organizuar në qendrën e NASA-s në Washington, u prezantuan prototipet e kostumeve hapësinore

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Japonia dërgon raketë furnizuese në hapësirë
25.09.2019

Japonia dërgon raketë furnizuese në hapësirë

Nisja e raketës u pezullua për shkak të zjarrit që shpërtheu në platformën e lançimit

Kina dërgon 2 satelitë të tjerë në hapësirë
23.09.2019

Kina dërgon 2 satelitë të tjerë në hapësirë

Sistemi satelitor kinez i navigimit BeiDou ka 48 satelitë në hapësirë

Zjarri detyron Japoninë të pezullojë lançimin e raketës
11.09.2019

Zjarri detyron Japoninë të pezullojë lançimin e raketës

"Kounotori 8" duhej të dërgonte 5.3 ton furnizime për astronautët në stacionin hapësinor

Microsoft kritikon qëndrimin e SHBA-ve ndaj Huawei-t
10.09.2019

Microsoft kritikon qëndrimin e SHBA-ve ndaj Huawei-t

Smith tha se sanksionet e qeverisë amerikane që pengojnë shitjen e teknologjisë për kompaninë kineze Huawei nuk janë në përputhje me vlerat amerikane

Samsung me ekran të palosshëm në shitje pas një vonese të madhe
05.09.2019

Samsung me ekran të palosshëm në shitje pas një vonese të madhe

Telefoni prej rreth 2.000 dollarë do të dalë në treg më 6 shtator në Korenë e Jugut dhe më 18 shtator në Francë, Gjermani dhe Britani të Madhe