Shëndetësi

Hulumtim, më shumë se 9 orë gjumë rrit rrezikun nga paraliza

Hulumtim, më shumë se 9 orë gjumë rrit rrezikun nga paraliza

Mundësia për paralizë është rritur me 25 për qind tek ata që flenë më shumë se 90 minuta gjatë ditës në krahasim me ata që flenë më së shumti një orë ose nuk flenë aspak gjatë ditës

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Deri në vitin 2045 diabeti do të prekë 700 milionë njerëz
14.11.2019

Deri në vitin 2045 diabeti do të prekë 700 milionë njerëz

Një në 11 të rritur të moshës 20-79 vjeç janë me diabet, tregojnë të dhënat e fundit të Federatës Ndërkombëtare te Diabetit

Mbi 800.000 fëmijë të vdekur nga pneumonia në gjithë botën vitin e kaluar
12.11.2019

Mbi 800.000 fëmijë të vdekur nga pneumonia në gjithë botën vitin e kaluar

Shumica e fëmijëve janë nën moshën dy vjeç, ndërsa rreth 153.000 të fëmijëve kanë humbur jetën gjatë muajit të tyre të parë, thuhet më tej

Problemet me gjumin rrisin rrezikun e sulmit në zemër dhe në tru
08.11.2019

Problemet me gjumin rrisin rrezikun e sulmit në zemër dhe në tru

Në hulumtim është zbuluar se ata që hasin probleme me gjumin kanë rrezik të sulmit në zemër dhe tru 18 për qind më shumë se ata që nuk hasin probleme me gjumin

Mjeku Ender Saraç mbajti ligjëratë për jetë të shëndetshme në IBU
06.11.2019

Mjeku Ender Saraç mbajti ligjëratë për jetë të shëndetshme në IBU

Saraç vuri në dukje se mënyra moderne e të jetuarit është shumë e dëmshme dhe se i shkatërron shpirtërat dhe trupat, duke përmendur ushqimin e shpejtë, mbipeshën, stresin, ndotjen e ambientit apo ushqimin e modifikuar gjenetikisht

“85 për qind e fëmijëve që vuajnë nga leukemia mund të trajtohen"
04.11.2019

“85 për qind e fëmijëve që vuajnë nga leukemia mund të trajtohen"

Leukemia, grupi i kancereve të gjakut, që më së shpeshti shfaqet tek fëmijët e moshës 2-5 vjeç, në të shumtën e rasteve mund të kurohet, thotë onkologu i Pediatrisë, Dr Kamuran Karaman