Politikë

Thaçi shtyn datën e mbledhjes së parë të Legjislaturës së re të Kuvendit

Thaçi shtyn datën e mbledhjes së parë të Legjislaturës së re të Kuvendit

“Presidenti Thaçi ka vendosur që Mbledhjen e Parë të Legjislaturës së Shtatë të Kuvendit të Republikës së Kosovës ta thërrasë më datën 26 dhjetor, në orën 15:00”, thuhet në njoftim

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Zgjedhjet parlamentare në Kosovë: Kryeson Lëvizja Vetëvendosje
07.10.2019

Zgjedhjet parlamentare në Kosovë: Kryeson Lëvizja Vetëvendosje

Rezultatet jo përfundimtare të KQZ-së tregojnë se Lëvizja Vetëvendosje deri më tani ka grumbulluar 162.195 vota apo 26,10 për qind, pasuar nga LDK me 156.698 vota apo 25,21 për qind

Zgjedhjet parlamentare në Kosovë: Kryeson opozita e deritanishme
06.10.2019

Zgjedhjet parlamentare në Kosovë: Kryeson opozita e deritanishme

LDK kryeson me një përqindje të ngushtë kundrejt Lëvizjes Vetëvendosje e cila ka grumbulluar 79.186 vota apo 24,32 për qind, ndërsa në vendin e tretë renditet PDK-ja me 22,62 për qind apo 73.645 vota të grumbulluara

Kosovë, jehona e daljes në zgjedhjet parlamentare 44,18 për qind
06.10.2019

Kosovë, jehona e daljes në zgjedhjet parlamentare 44,18 për qind

Dalja më e madhe në zgjedhje është regjistruar në komunën Zubin Potok, ku 57,34 për qind e qytetarëve shfrytëzuan të drejtën e votës, pasuar nga Prishtina me 55,50 për qind

Zgjedhjet parlamentare në Kosovë: Mbyllen qendrat e votimit në mbarë territorin
06.10.2019

Zgjedhjet parlamentare në Kosovë: Mbyllen qendrat e votimit në mbarë territorin

Dalja më e madhe në zgjedhje është regjistruar në komunën Shtërpcë, ku 42,68 për qind e qytetarëve e shfrytëzuan të drejtën e votës, ndërsa dalja më e ulët është regjistruar në komunën Dragash me një dalje prej 18,89 për qind

Zgjedhjet në Kosovë: Deri në ora 15:00 jehona e votuesve 29,28 për qind
06.10.2019

Zgjedhjet në Kosovë: Deri në ora 15:00 jehona e votuesve 29,28 për qind

Kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka tha se procesi i votimit në mbarë territorin e Kosovës është duke vijuar në rregull, duke veçuar, siç tha ajo “disa incidenteve që nuk e kanë dëmtuar procesin zgjedhor”