2500 yıllık Altın Elbiseli Adam Türkiye'de

2500 yıllık Altın Elbiseli Adam Türkiye'de

Kazakistan'da inşaat çalışmaları sırasında bulunan, üzerindeki 3 binden fazla el işlemesi altın plaka nedeniyle bir hakana ya da oğlu tegine ait olduğu düşünülen Altın Elbiseli Adam zırhı Türkiye'ye getirildi. Kazakistan'ın "Altın Elbiseli Adam Dünya Müzeleri'nde" projesi çerçevesinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenmeye başlanan zırh, Türk kültürünün ve medeniyetinin tarih içindeki derinliğini ortaya koyan önemli argümanlar arasında yer alıyor. ( Esra Hacıoğlu - Anadolu Ajansı )

"Njeriu i artë" 2.500 vjeçar ekspozohet në Turqi Fotoğraf: Esra Hacıoğlu

ANKARA (AA) - Në Turqi ka mbërritur për t’u ekspozuar armatura e njeriut me veshje prej ari i njohur ndryshe si "njeriu prej ari" i cili është gjetur gjatë punimeve ndërtuese në Kazakistan dhe i cili mendohet se i përket një perandori ose djalit të tij princit për shkak të më shumë se 3 mijë pllakash ari të përpunuara që ndodhen mbi të. ( Esra Hacıoğlu - Anadolu Ajansı )

"Njeriu i artë" 2.500 vjeçar ekspozohet në Turqi Fotoğraf: Esra Hacıoğlu

ANKARA (AA) - Në Turqi ka mbërritur për t’u ekspozuar armatura e njeriut me veshje prej ari i njohur ndryshe si "njeriu prej ari" i cili është gjetur gjatë punimeve ndërtuese në Kazakistan dhe i cili mendohet se i përket një perandori ose djalit të tij princit për shkak të më shumë se 3 mijë pllakash ari të përpunuara që ndodhen mbi të ( Esra Hacıoğlu - Anadolu Ajansı )

"Njeriu i artë" 2.500 vjeçar ekspozohet në Turqi Fotoğraf: Esra Hacıoğlu

ANKARA (AA) - Në Turqi ka mbërritur për t’u ekspozuar armatura e njeriut me veshje prej ari i njohur ndryshe si "njeriu prej ari" i cili është gjetur gjatë punimeve ndërtuese në Kazakistan dhe i cili mendohet se i përket një perandori ose djalit të tij princit për shkak të më shumë se 3 mijë pllakash ari të përpunuara që ndodhen mbi të. ( Esra Hacıoğlu - Anadolu Ajansı )

"Njeriu i artë" 2.500 vjeçar ekspozohet në Turqi Fotoğraf: Esra Hacıoğlu

ANKARA (AA) - Në Turqi ka mbërritur për t’u ekspozuar armatura e njeriut me veshje prej ari i njohur ndryshe si "njeriu prej ari" i cili është gjetur gjatë punimeve ndërtuese në Kazakistan dhe i cili mendohet se i përket një perandori ose djalit të tij princit për shkak të më shumë se 3 mijë pllakash ari të përpunuara që ndodhen mbi të. ( Esra Hacıoğlu - Anadolu Ajansı )

"Njeriu i artë" 2.500 vjeçar ekspozohet në Turqi Fotoğraf: Esra Hacıoğlu

ANKARA (AA) - Në Turqi ka mbërritur për t’u ekspozuar armatura e njeriut me veshje prej ari i njohur ndryshe si "njeriu prej ari" i cili është gjetur gjatë punimeve ndërtuese në Kazakistan dhe i cili mendohet se i përket një perandori ose djalit të tij princit për shkak të më shumë se 3 mijë pllakash ari të përpunuara që ndodhen mbi të. ( Esra Hacıoğlu - Anadolu Ajansı )

2500 yıllık Altın Elbiseli Adam Türkiye'de Fotoğraf: Esra Hacıoğlu

Kazakistan'da inşaat çalışmaları sırasında bulunan, üzerindeki 3 binden fazla el işlemesi altın plaka nedeniyle bir hakana ya da oğlu tegine ait olduğu düşünülen Altın Elbiseli Adam zırhı Türkiye'ye getirildi. Kazakistan'ın "Altın Elbiseli Adam Dünya Müzeleri'nde" projesi çerçevesinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenmeye başlanan zırh, Türk kültürünün ve medeniyetinin tarih içindeki derinliğini ortaya koyan önemli argümanlar arasında yer alıyor. ( Esra Hacıoğlu - Anadolu Ajansı )

"Njeriu i artë" 2.500 vjeçar ekspozohet në Turqi Fotoğraf: Esra Hacıoğlu

ANKARA (AA) - Në Turqi ka mbërritur për t’u ekspozuar armatura e njeriut me veshje prej ari i njohur ndryshe si "njeriu prej ari" i cili është gjetur gjatë punimeve ndërtuese në Kazakistan dhe i cili mendohet se i përket një perandori ose djalit të tij princit për shkak të më shumë se 3 mijë pllakash ari të përpunuara që ndodhen mbi të. ( Esra Hacıoğlu - Anadolu Ajansı )

"Njeriu i artë" 2.500 vjeçar ekspozohet në Turqi Fotoğraf: Esra Hacıoğlu

ANKARA (AA) - Në Turqi ka mbërritur për t’u ekspozuar armatura e njeriut me veshje prej ari i njohur ndryshe si "njeriu prej ari" i cili është gjetur gjatë punimeve ndërtuese në Kazakistan dhe i cili mendohet se i përket një perandori ose djalit të tij princit për shkak të më shumë se 3 mijë pllakash ari të përpunuara që ndodhen mbi të. ( Esra Hacıoğlu - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Imazhet më të fuqishme nga Turqia, bota, nga ajri, toka dhe nga vetë jeta, të gjitha në llogarinë tonë në Instagram. Na ndiqni!

Të fundit