Kulturë

Muzikantë me famë botërore do të performojnë për Ukrainën

Muzikantë me famë botërore do të performojnë për Ukrainën

Emra të famshëm, të cilët u bashkuan për të tërhequr vëmendjen ndaj luftës në Ukrainë dhe për t'i shtrirë dorën e ndihmës viktimave, do të mbajnë koncertin më 17 qershor

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Tregu 600-vjeçar i Afrikës Perëndimore me plotë aktivitete biznesi
06.05.2022

Tregu 600-vjeçar i Afrikës Perëndimore me plotë aktivitete biznesi

I vendosur në rrugën tregtare të Afrikës Perëndimore, tregu historik vizitohet jo vetëm nga nigerianët, por edhe nga shumë udhëtarë dhe tregtarë nga Nigeri, Çadi dhe Kameruni fqinj

Ishujt e Liqenit Van tërheqin vëmendjen e turistëve
05.05.2022

Ishujt e Liqenit Van tërheqin vëmendjen e turistëve

Katër ishujt në liqenin Van, i cili është gjithashtu liqeni më i madh i Turqisë, janë nikoqir i qytetërimeve të rëndësishme me mbetjet e tyre historike dhe kulturore që sfidojnë vitet

Mbi 240 mijë turistë vizituan Pamukkale-n në 4 muajt e parë të vitit
05.05.2022

Mbi 240 mijë turistë vizituan Pamukkale-n në 4 muajt e parë të vitit

E ndodhur në mesin e destinacioneve më të rëndësishme të turizmit në Turqi dhe në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, Pamukkale vazhdon të presë turistët e saj

Mjeshtërit e bakllavasë në Gaziantep intensivisht të angazhuar me ardhjen e Bajramit
01.05.2022

Mjeshtërit e bakllavasë në Gaziantep intensivisht të angazhuar me ardhjen e Bajramit

Në prag të Bajramit, prodhuesit në Gaziantep të Turqisë, kanë rritur orarin e punës dhe personelin për t’i përmbushur porositë

Erdoğan: Uroj që Bajrami të sjellë paqe, qetësi dhe mirëqenie për mbarë njerëzimin
01.05.2022

Erdoğan: Uroj që Bajrami të sjellë paqe, qetësi dhe mirëqenie për mbarë njerëzimin

“Me rastin e festës së Bajramit, të mos harrojmë të vizitojmë jetimët, fëmijët e dëshmorëve, si dhe nënat, baballarët, të afërmit tanë... të mos harrojmë të sëmurët, nevojtarët, të moshuarit dhe të shtypurit që u strehuan në vendin tonë”, tha Erdoğan