Истанбул: Аја Софија од нејзиното отворање за богослужба ја посетиле над 6,5 милиони луѓе

Големата џамија Аја Софија во Истанбул, Туркије, привлекува големо внимание кај домашните и странските туристи, а од нејзиното отворање до денес ја посетиле повеќе од 6,5 милиони посетители

Најнови

Репортажи, човечки приказни, докумантарци...и илјадници други на нашиот YouTube канал. Претплатете се.