Пирамидите во Гиза, мистеријата на Египет, продолжуваат да се во центарот на вниманието

- Се проценува дека изградбата на Кеопсовата пирамида, која била највисоката човекова градба во светот до почетокот на 20 век, траела околу 20 години.

01.06.2022