Бројот на заразени со Ковид-19 во Европа расте, рестриктивните мерки се враќаат

Како резултат на растот од бројот на случаи со Ковид-19 низ Европската Унија (ЕУ), земјите усвојуваат нови мерки и ги заоструваат постојните ограничувања за спречување на ширењето.

25.07.2021