Турција го одбележува Денот на шехидите и 106. годишнина од поморската битка на Чанаккале

- Иако без масовни собири поради актуелните мерки за превенција од ширењето на коронавирусот, Денот на шехидите и годишнината од поморската битка на Чанаккале, односно Денот на победата, се одбележува денеска во поголемиот дел од турските градови во кои делегации положија венци на спомен-обележјата посветени на хероите кои ги положија своите животи како шехиди

18.03.2021