ГАЗА - место каде што во најкраток временски рок се убиени најмногу деца

Во Појасот Газа во израелските напади од 7 октомври, секој час се убивани по пет деца. Половина од 2,3 милиони жители на Газа се деца, а бројот на убиени деца во Газа во првите три недели го надмина просечниот број на убиени деца во светот во последните три години.

03.11.2023